Anonim

Edward Snowden NBC-intervju: \ "Jag utbildades som spion \"

I Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Edward Elric omvandlar en bil till en med andra färger än originalet. Men inom alkemi finns principen om ekvivalent utbyte.

Hur skapade han de färger som inte fanns i originalbilen?

Förklaring i universum

Principen för ekvivalent utbyte kan förstås som liknar begreppet bevarande av massa i fysik och kemi. Med andra ord bör den grundläggande identiteten och mängden av det använda materialet inte förändras. (Graden i vilken detta är en bra jämförelse är tvetydig. Tidiga kapitel i FMA antyder att det är möjligt att överföra guld.)

Färgförändringar kan bero på kemiska reaktioner, och även olika föreningar som består av samma element kan ha olika färger. Således, enligt samma logik, utesluter principen för ekvivalent utbyte inte möjligheten till färgförändringar i transmutation, eftersom färgförändringar inte nödvändigtvis kräver en uppenbar tillsats av en färgkälla.

Förklaring utanför universum

Bilens färg kommer från färg, som påverkas av dess kemiska komponenter. Därför är det osannolikt att man kan överföra färg av en viss färg till någon annan färg, särskilt utan att det skapas kemiska biprodukter från transmutationsprocessen. (Edwards transmutation skulle ha varit mer rörlig om det fanns biprodukter.) Färg är dock en tillräckligt ytlig egenskap för att animatörerna inte tänkte oroa sig för denna detalj.