Anonim

Johnny Cash - Johnny 99

Jag har sett alla Trigun-serierna men av någon anledning förstod jag aldrig anledningen till att Vash agerar så glad. Hans bakgrundshistoria är verkligen deprimerande men jag tror inte att serien förklarade orsaken till hans lycka. Jag skulle tro att någon normal person skulle vara väldigt mörk men Vash är tvärtom.

1
  • Jag var orolig att ingen skulle svara på den här frågan eftersom jag trodde att inte många såg trigun!

Vash agerar glad eftersom han väljer att agera lycklig. Fler gånger än inte, han är Lycklig.

Du har rätt när det gäller hans historia; det har inte varit ett så lätt liv för honom. Tala om anime främst, han var tvungen att uthärda

honom och knivar finns någonstans i rymden och behandlas som utstötta medan de är ombord

... men det hela som knyter ihop allt för honom är Rem Saverem. Hon förmedlar både knivar och Vash att det borde alltid vara en fredlig lösning på varje konflikt som uppstår.

Knivar avvisar denna filosofi, som - i kombination med

det fysiska övergrepp han drabbades ombord på fartyget

leder honom ner en ganska mörk väg. Detta spelas med när Vash ser en spindel och fjäril tävla om överlevnad; Knivarna uttrycker det nästan lika kortfattat som: "Spindlar äter fjärilar för att leva. Att rädda den ena kommer att skada den andra."

Vash går sönder ibland; spänningen mellan Rems vägledning och den stenkalla verkligheten i Gunsmoke får honom att axla mycket sorg. Flera exempel inkluderar:

  • Mot slutet av serien efter

    han förstör nästan hela staden Augusta och sätter ett hål i månen istället

    han bestämmer sig för att rekrytera sig själv och leva ett tystare, mer klumpigt liv en kort stund.

  • Hela poängen med Legato Blues existens är att få Vash att lida. Inte för att döda honom utan för att lida. Metoderna som Legato använder är särskilt Brutal för att åstadkomma detta. Fall i punkt: vid ett tillfälle, E.G. Gruva, under ledning av Legato,

    tvingas kasta sitt liv i skada för att döda en växt som Vash så desperat försökte rädda.

  • Slutställningen med Legato är också ett tecken på detta mörka förflutna.

    Legato ger Vash ett ultimatum för att antingen döda honom eller bevittna att Milly och Meryl blir dödade. I slutändan dödar Vash Legato, men detta gör honom ärrad tills han kan förlåta sig själv och förena sitt val med Rem.

Det finns andra exempel som nästan alltid involverar Legatos övergripande mål att få Vash att lida, som involverar vänner eller människor han är nära.

Trots allt detta önskar Vash fortfarande att följa Rems råd och tro att allt kan lösas på ett fridfullt sätt och att inga två människor någonsin ska försöka döda varandra.