Anonim

『Love Wing Bell』 FULL ENGLISH TÄCKNING ø NEFF • dvs ø

Jag har sett uttrycket "bästa tjej" användas flera gånger, och jag tycker att det är självförklarande. Men vissa verkar definiera det på lite olika sätt. Här är några olika definitioner från en eller två reddit-trådar:

Det är när jag får en boner i mitt hjärta.


Bästa tjejen = Mai Waifu


Jag är inte säker på om alla tänker på det som jag, men med "bästa tjej" menar jag bara att det är min favoritflicka från en show.


Såvitt jag kan säga betyder det bara att du lägger ut hundra bilder på en vacker anime-tjej du är kär i. Och det är läskigt utan sammanhang. Om det inte görs ironiskt, är det bara lite läskigt.

Jag undrade om det finns någon form av "officiell" definition för uttrycket "bästa tjej".
Förutom det, var gjorde uttrycket
(eller meme, jag är inte säker på att det anses vara ett meme) härstamma från?
Är detta ett uttryck som också används i Japan, eller är det en västerländsk sak?

3
  • Jag tror inte att det är mycket mer än betydelsen "min favoritkaraktär". Den memetiska användningen (eller uppkomsten av denna fras i andra sammanhang) kan vara oavsiktlig på grund av felaktig tolkning.
  • bästa tjejen
  • @SamIam reactiongifs.com/r/btchplz.gif

När jag först satte mig för att undersöka "bästa tjejen" var jag ganska säker på att detta var ett ganska gammalt lexikalt föremål - inte pre-internet, på något sätt, men förmodligen c. 2003-04. Ack, jag hade blivit offer för internetutvidgning ännu en gång.

Efter att ha tittat på det hävdar jag nu att idén om "bästa tjej", som vi nu tänker på den, först började bli till ganska nyligen - jag skulle generöst uppskatta c. 2010, eller kanske lite tidigare.

Naturligtvis är idén att en "tjej" är den "bästa" lika gammal som tiden. Vad vi verkligen är intresserade av är idén om "bästa tjej" som ett distinkt lexikalt föremål; som en del av en särskild grammatisk ovanlig konstruktion, där "bästa tjejen" inte åtföljs av den bestämda artikeln, ofta i ett klippat yttrande; som något som kan snöklonas (som det har varit, för att ge oss "värsta tjejen" och "bästa pojken"); som något så argot-y att det framkallar förvirring från människor som inte känner till jargongen för Internet-anime-subkulturen. Med andra ord pratar vi om saker som är arketypiskt som "Ritsu är bästa tjej".

Jag bestämde mig för att titta igenom / a / arkiveraren - den har bara inlägg från och med februari 2008 (och jag tror att dess täckning är lite fläckig för 2008), men det verkar vara tillräckligt bra för våra ändamål. Varför? Titta på sökresultaten för "är bästa tjejen" - det finns cirka hundra resultat mellan feb 2008 och juli 2010 (och därmed nästan säkert väldigt få innan Februari 2008), men ytterligare 37 000 mellan juli 2010 och nu (februari 2015). Något av det kan visserligen hänföras till en ökning av antalet användare på / a / (se den nedre grafen här för en uppfattning om hur mycket tillväxt vi pratar om - ungefär en faktor tre från dal till topp), men jag tror så långt mer av det har att göra med "meme" av "bästa tjej" tar tag. (Implicit här är mitt påstående att idén om "bästa tjej" som vi nu tänker på den är direkt korrelerad till användningen av "bästa tjej" utan en bestämd artikel.)

En annan bra proxy för memetisering av "bästa tjej" är den växande användningen av "bästa tjejtråd" på / a /. Här ser vi 25 inlägg från februari 2008 till april 2011, och sedan ytterligare 2800 från april 2011 till nu (februari 2015). Här tror jag att vi kan identifiera en ganska diskret övergång omkring mitten av 2011, när frasen "bästa tjejtråd" började kraftigt öka i popularitet.

Förutom det, var kom uttrycket (eller meme, jag är inte säker på att det anses vara ett meme) från?

Jag är ganska övertygad om att vi inte kan hitta ett specifikt ursprung för termen - som jag nämnde ovan är idén att en "tjej" är den "bästa" uppenbar och behöver ingen förklaring. Övergången från diskussion om "flickor som är bäst" till diskussion om "bästa flickor" som en kristalliserad uppfattning var nästan säkert långsam och gradvis.

Jag borde lägga till: medan jag inte tror att vi kan hitta en ursprung för termen är jag ganska säker på att det var populariserade on / a / innan de sprids till bredare internet under de senaste två åren. Som den klassiska Human Centipede-inspirerade bilden antyder, kommer en stor del av anime-relaterat memetiskt innehåll (som inte är direkt från Japan) kommer från 4chan.

Är detta ett uttryck som också används i Japan, eller är det en västerländsk sak?

Jag är inte en 2ch memelord, men jag känner inte till någon direkt motsvarighet i Japan. Även om det finns en, är engelska "bästa tjejen" verkligen en självständig uppfinning och är inte inspirerad av den japanska motsvarigheten.

"Bästa tjejen" används vanligtvis för att hänvisa till någons favoritkaraktär i en serie.

Till exempel är Toshinou Kyouko bästa tjejen i Yuru Yuri.

Rent generellt, bästa tjejen används för att hänvisa till en kvinnlig karaktär, men ibland inkluderar människor manliga karaktärer. Ta Shinji Ikari från Evangellion eller Kaiki från monogatari-serien.

Termen kommer från fans som väljer sitt favoritval i harem / kvinnodominerade shower. Det är svårt att fastställa när eller varför termen kom till, men med hjälp av några nyckelord i Google Trends verkar 'bästa tjejanime' bli populärt runt 2007

Bästa tjejen är generellt din favoritkaraktär. Din favoritparning av karaktärer (exempel: huvudkaraktär och blyg mörkhårig sekundär karaktär) kallas vanligtvis en OTP eller One True Pairing.

a Waifu är en karaktär med vilken din kärlek överskrider en serie. Waifu-havers förklarar att denna karaktär är deras favorit av alla shower någonsin. [Förenklad förklaring, jag är säker på att någon kommer att kunna utöka det]

3
  • Någon idé när och var uttrycket började användas? Jag är inte säker på mig själv om det här ens kan identifieras, eftersom jag inte har någon aning om det här är en exklusiv sak från internet eller om den fanns innan den.
  • 1 Jag lade till lite mer info, men jag tror inte att det finns en tydlig "första instans"
  • 1 Det finns ett exempel på waifu i Denki-gai-avsnittet "brinner Denki Gai?" där pojkarna var tvungna att tävla med sin waifus (deras figurer, faktiskt).

Bästa tjejen är också en gammal 50-tals term som används för att beskriva din flickvän. AE "Gee wiz Bob jag skulle be Betty att vara min bästa tjej"

1
  • 1 Det stämmer, men det är en ganska annorlunda användning av termen, och har förmodligen inget "släktforskningsförhållande" med anime-fansanvändningen av "bästa tjejen"