Anonim

Nemesis | Akame ga döda! [AMV]

Okej, så jag såg hela Akame Ga Kill-anime. Min fråga är om jag börja läsa Akame Ga Kiru (mangan) från början eller fortsätta från där de delades? Jag såg på ett annat inlägg att de delade sig upp ungefär kapitel 48. Jag förstår att den övergripande handlingen är likartad fram till den punkten, men om det finns ytterligare karaktärer eller hoppas över minibågar vill jag gå tillbaka och läsa allt. Om anime är helt korrekt fram till kapitel 48 börjar jag bara där.

Någon som vet svaret på detta? (Snälla inga spoilers var som helst efter att anime har splittrats)

2
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/q/16737, anime.stackexchange.com/a/15129
  • Besvaras i denna anime.stackexchange.com/questions/15124/… - nhahtdh säger att kapitel 34 är där förändringar börjar inträffa

Jag har gjort en jämförelse av anime och manga av Akame ga KILL! och inkluderade förslag på var du kan hämta mangan om du känner till serien genom att titta på anime.

I grund och botten, om du inte vill läsa för mycket överlappande innehåll, börja läsa från kapitel 39. Föregående kapitel (kapitel 38) täcker striden mellan Mine och Seryu, vilket motsvarar avsnitt 19.

Det finns många skillnader mellan anime och manga från och med den tiden. Wild Hunt-bågen (från kapitel 44 till kapitel 48) i mangan introducerar flera nya karaktärer, varav några spelar viktiga roller i den övergripande historien bortom deras båge.

Eftersom anime hoppar över denna båge ändrades öden till flera karaktärer:

  • Run skadades allvarligt i kapitel 48 efter att han besegrade Champ, som var förövaren bakom massakern på Runs studenter tillbaka i sin by. Innan Run dog knabbade Kurome honom med Yatsufusa och gjorde honom till hennes marionett. Han levde och hade det bra i slutet av anime.
  • Bols fru och dotter mördades brutalt av Wild Hunt för deras nöjen i kapitel 46. De förblev vid liv i slutet av anime och sågs dela ut ransoner.
  • I mangan överlevde Suzuka - en av de fyra Rakshasa-demonerna - faktiskt från Tatsumis försök att krossa henne genom att förstöra hela byggnaden. Hon antas död i anime.

Därför, även om du kanske stöter på några liknande scener i några av kapitlen, är det bäst om du läser från kapitel 39 för att förstå sammanhanget i senare kapitel.

Förutom huvudkapitlen finns det flera extra kapitel som inte är anpassade i anime:

  • Volym 5 - (Namnlösa specialkapitel)
  • Volym 8 - Extra kapitel (33.5) "Kill the Reminiscences" (追憶 を 斬 る Tsuioku o Kiru)
  • Extra kapitel (7.5). "Kill the Blackness" (暗 黒 を 斬 る Ankoku o Kiru)
  • Extra kapitel (6.5). "Kill the Mad Swordman" ( Kenki o Kiru)

Och om du är intresserad kanske du vill läsa Akame ga KILL! Noll, som berättar bakgrundshistorien för flera karaktärer i serien.

Anime splittras i kapitel 39 direkt efter Mine vs Seryu-kampen.