Anonim

Luffy, Zoro, Sanji vs Pacifistas post timeskip Reaction Mashup

Kommer du ihåg när Zoro lärde sig att skära stål i Alabasta och han hörde andningen i alla saker? Var detta svärdsmanskap eller var detta hans första möte med Haki?

5
  • ingenting sa någonsin att det var haki AFAIK, det är bara svärdskapskompetens från Zorro, hans lärare berättade för honom om det.
  • Det är svårt att säga och kanske bara baserat på åsikter ... hör andningen av alla saker kan vara haki. men att skära stål kan också vara orsaken till att Zoro är så stark. @ShinobuOshino har du länken från hans lärare?
  • @BBallBoy nej, men jag kommer ihåg det, det var i kapitel 194 Slashing Through Metal. Och i kapitel 195 förklarade Zorro att han hörde deras "andedräkt"
  • Vill bara påpeka när han hörde andningen i alla saker, det lät honom automatiskt undvika allt fallande skräp som är väldigt mantrat. Mantra introducerades också i nästa Arc.
  • Det har inte funnits någon bekräftelse på att jag har kunnat hitta det som säger säkert om dessa förmågor är kopplade till haki eller inte. Jag frågade här specifikt om några exempel på rustningshaki visades tidigare och fick inga bekräftade exempel. Jag har sökt och tror inte att jag eller någon annan här har ett svar på alla ändar.

Det är inte Haki, men det liknar Haki. När han hörde berget falla undvek han dem inte, utan i stället visste han var berget skulle falla. Kenbunshoku Haki har något liknande, men användaren förutspår en motståndares drag vilket gör det mycket lättare för dem att undvika attacken med tillräcklig skicklighet. Zorro kunde också känna var hans svärd var, medan inga Haki-användare är kända för att ha denna förmåga.

Zorro rörde sig inte och han sa att han inte undvek dem

Haki-användare kan undvika attacker.

Även om kraften tillåter användaren att förutsäga de flesta attacker kan den kringgås på olika sätt. Det kan inte förutsäga i sig slumpmässiga attacker; till exempel lyckades Luffy kringgå Enels mantra genom att studsa nävarna från en närliggande mur, för att förhindra sig själv och därmed Enel från att veta var de skulle landa. (källa)

Så det var tydligt att Haki-användare inte kan använda sin Haki-kraft för att förutsäga en rörelse som inte var avsedd. Därför var Zorros förmåga att känna av dessa stenar inte Haki.

Ett annat bevis på att Zorro inte kunde använda Haki vid den tiden är att han kunde skära igenom Daz Bones metall (vilket faktiskt är möjligt med tillräcklig skicklighet), men han kunde inte skära igenom Enels belysning (omöjligt utan att använda Busoshoku Haki).

7
  • 1 Zoro kan inte använda Haki. Jag tycker att du ska ange tid.
  • Även problemet med att säga att han inte kan använda haki på Alabasta eftersom han inte kunde klippa Enel skulle vara. Det fanns flera incidenter där luffy använde haki omedvetet då han inte kunde använda den senare förrän han fick undervisning. Samma sak hände med Ace när han var liten. Den luffiga dodging Enel-saken är meningsfull men enligt din mening.
  • @Quikstryke Haki är en mystisk kraft som finns i varje levande varelse i världen. Zorro har det, Luffy har det, Ace har det, men de kan inte använda det vid den tiden, de måste träna sin haki först.
  • Personligen tror att det är ett misstag att behandla med rå otränad haki en gång eller under vissa specifika situationer betyder att du kan kontrollera det. Varför skulle han tycka att blixtnedslag är som att klippa stål? Svärdet är dock en bra poäng. Och Oda behöver egentligen inte ansluta den till haki så vant.
  • @kaine vad jag försökte säga är att Zorro inte klippte Daz Bones djävulsk frukt, utan skar faktiskt hans metallkropp och ignorerade att det faktiskt är djävulens fruktkraft.

Tanken som är vettig för mig är att; zoro använder båda typerna av haki i tandem. En, han kan känna sitt iwashimzu-svärd som i sig är speciellt på grund av dess sällsynthet och natur, + svärden i ett stycke har outforskade djup, t.ex. svarta svärd, förbannade svärd. Därav förmågan att känna det med haki eftersom det troligen är genomsyrat av andras ande. Två, som känner till andedräkt som det anges, kan vara hur zoro använder sin haki, i det här fallet känner han andedräkt av stål så han stärker sitt eget stål med haki precis nog för att skära Das Bonez.