Anonim

Persona 5: The Royal Playthrough with Chaos del 215: Flying through Space

I all manga som jag har läst och anime jag har tittat på dyker huvudpersonen alltid upp i det första kapitlet av manga eller första avsnittet av en anime.

För det mesta utan att läsa handlingen kan vi berätta vem som är huvudpersonen efter att ha sett bara några få avsnitt.

Så min fråga:

Har det någonsin hänt att det finns någon anime eller manga där:

  1. Karaktären som vi tror är huvudpersonen förvandlas till en stödjande karaktär och en annan karaktär förvandlas till huvudpersonen

  2. Huvudpersonen visas eller debuterar senare än 1 eller 2 kapitel eller avsnitt.

Men inte med var huvudpersonen dör och det uppstår en annan huvudperson.

Och samtidigt ge ett exempel försök att nämna vilken typ av tomt som nämnts ovan

1
  • Jag kan bara tänka på Ichigo 100%, med Toujou Aya som huvudhjälte, men som berättelsen går, medan hon fortfarande betraktar en av huvudpersonerna, skiftade historien till att vara runt Nishino Tsukasa.

När jag läste den här frågan kommer jag ihåg shojo-mangan From Eroica with Love.

I de första 3 kapitlen i volym 1 är huvudpersonen flickan som har psykisk förmåga. Huvudplottet är "Psychic children team VS the phantom thief". Men efter 3 avsnitt fann författaren att en annan karaktär (Major of NATO) fick mer intresse från läsaren. Sedan ändrade författaren plot of follow-avsnittet (senaste böcker är volym 39 och fortsätter fortfarande) till "NATO vs KGB" och har aldrig sett psykiska barn.

Jag tror att en sådan radikal förändring är lätt att hända i mangaserier, för författaren skriver varje avsnitt varje vecka (eller månad) baserat på läsarens feedback. Till exempel är Jump manga lätt att ändra för att bekämpa manga. Dragon ball förändrades från äventyr till strid. Yuyu-hakusyo bytte från detektiv till strid.

Nästa exempel är Boogiepop-serien. Varje berättelse i denna serie har olika huvudpersoner. alla huvudpersoner möter boogiepop, men varje huvudperson har olika förståelse för det.

En sådan förändring av observationspunkten är också vanlig (som samma som ny). Till exempel har varje avsnitt av The Twelve Kingdoms olika huvudpersoner för varje "Kingdom".

1
  • Ett annat exempel skulle vara JoJos bisarra äventyr.

Ja det finns. TV Tropes hänvisar till detta som en Decoy-huvudperson, även om TV Tropes definition i allmänhet verkar hänvisa till när den uppenbara huvudpersonen dödas tidigt i serien. Några exempel på detta kan inkludera Gurren Lagann, Yuru-Yurioch Bokurano (Jag tog dessa direkt från exempel-sidan och har faktiskt inte sett de två senare).

3
  • Menade du Yuru-yuri? länken du citerar ovan har inte yuri-yuri
  • @Shinobu Oshino Mitt misstag. Jag redigerar för att fixa .
  • @ShinobuOshino oh hur önskar jag att det var YuriYuri, snarare än att antyda att de möjliga relationerna vi faktiskt får se dem blomstra (det och jag kan sluta korrigera mig själv när jag letar efter det, jag och U är riktigt nära varandra)

"Higurashi no Naku Koro Ni" gör exakt detta. Den första huvudpersonen (Keiichi) lever fortfarande men serien flyttar helt fokus senare till en av de stödjande karaktärerna som visar sig vara den som hela historien har cirkulerat hela tiden. Jag kommer inte att säga vem för jag skulle förstöra det.