Anonim

WESTWORLD Säsong 3: Avsnitt 1 Fördelning | Avslutade förklarade, poäng efter scen & framtida världsteori

Recap-avsnitt är ganska vanliga i anime. Så ofta kommer det att finnas ett avsnitt (eller flera avsnitt som i One Piece) som ger publiken snabbare på förmodligen mycket material. Under de senaste åren har jag lagt märke till att till och med 1 cour anime kommer att ha en recap-episod någonstans i mitten (mellan avsnitt 4 - 6), och nyligen har det till och med varit program som är 1 cour med 2 recap-avsnitt (trodde titeln flyr mig just nu).

Jag har aldrig sett en positiv fläktreaktion på en sammanfattning, så varför är de fortfarande så vanliga? Är de kvar från dagar före Video on Demand (VoD) via The Internets? Eller är det bara en annan fyllnadsrelaterad lösning?

Sammanfattningsepisoder är annorlunda än sammanfattnings-OVA för denna fråga.

Sammanfattningsavsnitt kan eller inte kan ha ett verkligt syfte. Från den här artikeln, som jag rekommenderar att läsa, kan sammanfattningsavsnitt ha ett syfte för långa serier.

Om showen till exempel har tagit en utökad omväg till fyllnadsdelar, påminner ett sammanfattningsavsnitt alla om var huvudhistorien är. Det kan också fånga nykomlingar på historien.

För det mesta är de dock bara en indikation på ett problem inom anime-personalen. För att citera,

Ett sammanfattande avsnitt betyder i allmänhet att de äntligen inte lyckades. Någon oöverstiglig utmaning har kommit upp, någon har tappat bollen, något kan bara inte hända i tid.

Kortfattat, det är bara så att de kan ha något att sända, och det skulle inte sändas ursprungligen, om de hade varit enligt schemat. Från samma artikel har detta ett antal konsekvenser. För det första, eftersom TV-sändningstid är bokad på avancerad, kan det bara finnas ett visst antal avsnitt, som inte kan ändras. Recap-avsnitt kommer att ta upp en plats med det inställda antalet avsnitt, och de återstående avsnitten måste komprimeras för att avsluta berättelsen inom det antal avsnitt som de fick.

På tittarsidan måste du erkänna att det irriterar dig något, speciellt om det händer efter ett avsnitt med en riktigt bra cliffhanger.

3
  • 1 Det har blivit något vanligt att program också har recap-filmer eller OVA-filmer - det är uppenbarligen inte fyllmedel (eftersom de produceras utanför det normala schemat), men de används ofta för att upprätthålla intresset för showen mellan årstiderna (och i vissa fall för att meddela att det faktiskt är en ny säsong som kommer). Några senaste exempel inkluderar Mob Psycho 100, Tillverkad i Abyss och Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai.
  • @ConMan Sant. Även om jag personligen aldrig tittar på avsnitt / OVA / filmer. Inkluderade inte denna information eftersom frågaren sa att han / hon hänvisar till sammanfattningsavsnitt, vilket jag antar är avsnitt som Youjo Senkis sammanfattning.
  • Väldigt sant. Min kommentar är definitivt tangentiell för huvudfrågan.