Anonim

New Moon Manifesting - Januari 2021 + Gruppläsning av Oracle-kort

Jag har sett några anime som kopplade en vampyrs krafter till månens fas. Varifrån kommer denna idé?

Finns det faktiska japanska myter om vampyrer som detta härrör från? Eller något konstigt som blandades in när den västerländska myten översattes till japanska? Något annat?

8
  • jag trodde att det var varulvar som var relaterade till månen ..
  • @debal jag tror det är hans poäng
  • @ ton.yeung: Jag är säker på att jag har sett det oftare än så här, men ovanför mitt huvud kommer jag ihåg "Moon Phase" (som jag visserligen inte såg mycket på), liksom Evangeline AK McDowell från "Negima".
  • När det gäller japanska myter är det enda som kommer att tänka på i Shinto med Tsukuyomi-no-mikoto, bror till Amaterasu, solgudinnan. Jag har ingen aning om hur dessa kan kombineras till ett enda svar så att någon annan kan prova om de vill

Fullmånar är traditionellt "spöklika" och är ofta förknippade med mystiska varelser från "mörkret".

Midnatt under fullmånen kallas Häxatimme och när dessa många av dessa varelser får sin fulla styrka.

Ett uppenbart exempel på detta är varulvar som förvandlas under fullmånen, men häxor och andra varelser påverkas också. En Halloween-natt (eller Samhain som det kallades i Irland, där Halloween har sitt ursprung) med fullmåne är när varelser förmågor är som mest potent.

Man tror att denna förening orsakades av de reaktioner som normala djur har med förändringar i månen. (Fåglar blir rastlösa, hundar bjälkar mycket, etc - ungefär som hur djur kan förutsäga jordbävningar)

Speciellt för detta till vampyrer påverkas de också av månens faser. En fullmåne (och att vara väl utfodrad) kommer att innebära att deras styrka är som sin fulla, medan en månlös natt kan påverka deras önskan om näring genom blod.

Du bör också komma ihåg att de i många berättelser om vampyrer inte kan gå ut i solen. Föreningen kan härröra från att förenkla månen till att vara "motsatsen" till solen.

TLDR: Månen används ofta som en generell kraftkälla för många mystiska varelser. Men vampyrer är också kända (utanför anime) för att vara associerade med månen.

2
  • 2, tidigare vampyr som Lord Ruthven (The Vampyre - 1819) och Varney (Varney the Vampire - 1845) kunde botas av månsken. Tro mig, jag är en vampyr.
  • @Darjeeling Shhh, ge inte bort våra hemligheter!