Anonim

Erdogan-mamma som pöbelboss hotar Turkiets främsta oppositionsledare

Jag läser mangan för Fate Stay Night, och det finns en del på sidan 15 i kapitel 1 där pratbubblorna är handskrivna och snarare än i det vanliga mangateckensnittet. Som du kan se är detta bara för tal, inte för de andra textrutorna, och det finns bara på den här sidan.

Andra typsnitt (som fetstil) används för att indikera saker som intensivt talande, men det är inte klart om detta är tänkt att indikera något liknande. Är det? Om inte, varför är just den dialogen handskriven?

1
  • Jag känner inte till något sammanhang med detta, och jag har inte läst någon icke-engelsk manga, men jag misstänker att det är antingen: tyst muttrande för sig själv (som … *what* in the *world* …) eller indikerar en märklig talkadens, intonation eller accent som "kansai dialect" trope eller oavsiktlig berusad tonändring.

Jag läste VIZ-översättningarna och utifrån vad jag kan förstå betecknar det handskrivna talet "utdränkta" dialoger. Under denna tid verkar karaktären Emiya vara i en intern monolog. Detta är tänkt att berätta för läsaren det fokusen eller de viktiga delarna var inte på hans "utdränkta" (de handskrivna) dialogerna utan snarare på hans interna monolog.

Detta ses också i en anime där karaktären tänker för sig själv. Scenen runt karaktären skulle ha sin volym sänkt ner (men ändå tålig) att fokusera på vad karaktären tänker.

4
  • Varför är den inställd som en spoiler?
  • @kuwaly Eftersom vissa människor nog inte har läst mangan ännu :)
  • Jag tror inte att det är nödvändigt att ställa in en slumpmässig sida från kapitel ett som kom ut för 12 år sedan som en spoiler.
  • @kuwaly Okej, noterade.