Anonim

Öde / övernattning || Ord som vapen

I det sista avsnittet av Fate / Zero när Gilgamesh frågar Kirei att han är nöjd, gör Kirei en anmärkning att även om han fick lösningen på sitt problem kommer han att fortsätta söka.

Kirei tillägger sedan följande: "Formeln som gav detta konstiga, oroande svar borde finnas någonstans. Som en större, tydligare princip kan man förstå."

Vad ska den ovannämnda dialogen innebära?

Du kan söka efter denna dialog i den här länken

2
  • Kan du lägga till mer sammanhang, till exempel i vilken episod och situation som denna konversation ägde rum? Jag har sett båda serierna men kan inte komma ihåg den här exakta konversationen. Jag tror att detta är något att göra med Kirei och Kiritsugus samtal i slutet av Ödet / Noll?
  • @ Memor-X om jag inte har fel finns det ingen detalj i hur Kirei upptäcker Angra Mainyu i FZ. Finns det något i FSN eller HF etc?

Vad Kirei Kotomine pratar om låter Angra Mainyu födas.

först, Kirei Kotomine känner ingenting ur livet och det har varit så sedan födseln. han försökte till och med starta en familj för att få en verklig självkänsla men även efter att ha blivit far till Caren Hortensia förblir han oförändrad. att citera är Personlighet på wikia

Okänt för alla omkring honom föddes Kirei defekt och hade ett förvrängt sinne sedan födseln. Han är en ond person, men inte en skurk. Han är avvikande men inte omänsklig. Han är inte sane, men inte heller galen. Trots sina personliga prestationer kände han aldrig tillfredsställelse. Trots sina bästa ansträngningar kunde han inte njuta av det som andra människor lyckades med, och hamnade istället för negativa känslor som andras ont. Han kan agera som en normal människa, till och med ge stolthet åt sin far, men han kan i sig inte förstå andra eller saker de ser som "vackra".

hans samtal med Gilgamesh i Öde noll få honom att inse att han tar "glädje" från andras elände men detta ifrågasätter varför någon som han föddes.

scenen du länkar och beskriver verkar vara i slutet av Forth Holy Grail War efter att grailen "spillde" dumpade den svarta lera ovanpå honom och Gilgamesh.

Kirei: Hahahahaha! Detta är det?! Vad i helvete gör detta mig ?! Vilket slags mörkt ondska! Vilket slags grymhet! Detta? Det här är min önskan ?! Denna hemska förstörelse och tragedi ?! Det här är glädjen jag sökte? Kunde något så vridna så korrupt verkligen ha sprungit fram ur fader Risei Kotomines säd ?! Hahahahaha Inget sätt! Det är omöjligt! Syrde min far en själlös demon mer ond än djävulen själv? Hahahahaha

Archer: Är du nöjd nu? Kirei?

Kirei: Nej nej, inte ännu. Det här är inte bara tillräckligt. Ja, det är sant att mitt liv med frågor äntligen har hittat sitt svar. Men själva problemlösningsprocessen hoppades över och lösningen överlämnades helt enkelt till mig. Hur ska jag acceptera allt detta till nominellt värde? Formeln som gav detta konstiga, oroande svar borde finnas någonstans. Som en större, tydligare princip kan man förstå. Nej Det borde inte, det måste det. Jag måste ifrågasätta Jag måste söka Jag måste ägna resten av mitt liv ... att förstå det fullständigt.

Archer: Du vet, du misslyckas aldrig med att tråka mig Som du vill. Dina frågor skulle döda själva gudarna. Jag ska se dig hitta ditt svar.

Kirei1: Hm ... Angra Mainyu Jag når det igen. Och nästa gång kommer jag att se det till slutet. Dess födelse, beviset på dess existens. Hm?

innan detta Kotomine hade dödats men den svarta lera från graalen som orsakas av att Angra Mainyu har förstört graalen (som Kiritsugus möte med den i form eller Irisviel och Ilyasviel visade) spilldes när Kiritsugu beordrade Sabre att förstöra graalkärlet . den svarta lera tvättade över Kotomine-liket och Gilgamesh (som fortfarande finns kvar på grund av Archer Classes Independent Action), resultatet blev att Kotomine återuppstod med ett nytt falskt svart hjärta och Gilgamesh fick en riktig kropp som ökade sin A rankade oberoende action till A + så att han inte ens behöver en mästare (men hänger runt Kotomine för underhållning och en källa till prana).

i Heaven's Feel Route of Fate / Stay Night, nära slutet avslöjar han varför han visade sig för att stoppa Shirou att stoppa Greater Grail vilket också förklarar varför han i de tidigare vägarna försökte kalla fram grailen

När Shirou så småningom befriar Sakura från Angra Mainyus grepp, dyker Kirei plötsligt upp igen för att hindra Shirou från att förhindra den mörka enhetens födelse. Han berättar bittert för Shirou hur hans livslånga oförmåga att hitta frälsning och lycka har fått honom att ifrågasätta varför någon som han föddes. I strävan efter svaret på hans livslånga fråga förklarar han att han har ägnat hela sin existens åt att åstadkomma Angra Mainyus födelse även om det orsakar hans egen död och världens förstörelse. Genom att bevittna beteendet och stabiliteten hos en enhet som är född av hela världens ondska är han övertygad om att han kommer att få en djupare förståelse för inte bara sig själv utan den värld som såg lämpligt att ge honom liv.

Källa: Kirei Kotomine - Role - Fate / Stay Night - Heaven's Feel (2: a sista stycket)

så hans nya raison d' tre är att låta Angra Mainyu födas för att sedan förstå varför han själv föddes


1: sajten säger Kiritsugu här men det är ett misstag eftersom Kirei ser Kiritsugu och talar om honom i nästa par rader.