Anonim

All for One är den här kraftfulla skurken, som nästan är ostoppbar eftersom han har och kan använda många konstigheter. Finns det någon anledning till att de aldrig använde Eraserhead för att stoppa honom genom att blockera alla hans konstigheter? Är det här bara en saknad punkt i handlingen eller finns det någon gräns för Eraserhead-förmågor eller något besynnerligt för All for One som gör att han böjer sig för Eraserhead-förmågor?

2
  • Jag förstår inte varför han inte kunde.
  • Vad sägs om mutationsegenskaper. Har All for One någon mutationsegenskap? AFAIK suddhuvud kan inte radera mutationsegenskaper

Detta är mestadels spekulation och otroligt hypotetiskt. Med de givna bevisen är All For One (A4O) i sig en aktiveringsbaserad eller transformationstyp, och den aktivering kan stjäla, bevilja / överföra särdrag. Emellertid kan de stul som är stulna användas eller inte bara när A4O är aktiverat.

Erasure, en annan "Activation" -känsla, kan inaktivera quirkfaktorn för alla som fångas inom räckhåll. De med Emitter- och Transformationsbaserade quirks är därför inaktiverade, men mutant-typ quirks förlorar sin funktionalitet.

Så långt vi kan säga den enda gången Erasure användes på en person med mer än en besvärjelse var på Deku i kompetensbedömningstestet (One For All betraktas som multi-quirk; lager och överföringsegenskaper). Men eftersom Deku bara använde den "övermänskliga styrkan" -egenskapen, vet vi inte om det fanns andra konstigheter som har lagrats. Oavsett om en person som använder One For All eller inte kan använda Superhuman Strength + en annan egendom. Detta kan sluta på ett av två sätt.

Antagande 1: Om roten till all quirk-baserad kraft är rotad i quirk-faktorn är det möjligt för Aizawa att inaktivera A4O och alla stulna quirks med Erasure Quirk.

Antagande 2: Om A4O-quirk inte behöver aktiveras för att använda stulna quirks, OCH stulna quirks är separata från Quirk-faktorn för A4O; om och bara om varje quirk har sin egen Quirk Factor och Aizawa bara kan inaktivera en Quirk-faktor inom en person; då inaktiveras inte A4O av Erasure Quirk.

2
  • Jag tror inte att Conjecture 1 är möjligt, bara för att om det var så hade Aizawa hjälpt All Might att besegra A4O och de skulle inte vara lika bekymrade som de är!
  • Vad sägs om mutationsegenskaper. Har All for One någon mutationsegenskap? AFAIK suddhuvud kan inte radera mutationsegenskaper - Pablo för 12 timmar sedan

Aizawa s uresure quirk fungerar genom att tillfälligt störa / inaktivera en persons quirk-faktor. Med detta i åtanke finns det två möjligheter:

  1. All For One (från och med nu kallar jag honom The Big Boss för att undvika förvirring mellan hans namn och särprägel) hela arsenalen av särdrag kan bli värdelös om quirkfaktorn för All For Man kontrollerar allt.

  2. Om The Big Boss fick quirkfaktorerna för varje quirk (vilket enligt min mening verkar vara det mer troliga scenariot), spelar det ingen roll om Aizawa seres All For One som The Big Boss fortfarande skulle ha dussintals, kanske till och med hundratals andra konstigheter till sitt förfogande och det skulle förvandlas till ett spel hur många konstigheter kan du inaktivera innan du måste blinka .

Aizawa är en stor hjälte, men han specialiserar sig på strid på nära håll mot människor som inte kan använda sina konstigheter. Om scenario 2 stämmer så har Aizawa ingen chans mot The Big Boss i en 1v1 men han kan vara ganska användbar i en assisterande roll om någon som All Might eller Endeavour också slogs mot honom, han kunde inaktivera vissa konstigheter innan The Big Boss kunde göra allvarliga skador och kanske sakta ner honom något genom att hålla tillbaka / distrahera honom med hans halsduk.

1
  • Jag gillar ditt svar men då har begreppet quirk factor inte riktigt förklarats

Det behandlas inte uttryckligen, men under polisförberedelserna innan de raider League of Evil, gör de det mycket tydligt att de eventuellt kommer att möta All For One. Eftersom UA känner till All Mights hemlighet är det inte en sträcka att också veta om All For One.

Logiskt sett, om Aizawa kunde verkligen stjäla All For One's quirks, han skulle vara absolut nödvändig för uppdraget och det skulle inte finnas någon anledning att inte inkludera honom ... Om de inte vet att det inte skulle fungera.

Baserat på det, medan förklaringen inte ges, verkar det logiskt att UA av någon eller annan dold anledning vet att Aizawa inte kommer att kunna stjäla alla All For One's quirks. Min gissning är att han bara skulle kunna inaktivera förmågan att stjäla andra människors särdrag, eller kanske bara en av hans särdrag - men inte alla.

Enligt anime är all for one en konst som kan ta och använda konstigheter och ge dem. Det står också att det är en lagringskänsla så det betyder allt för ens karaktär är inom hans allt för en karaktär. Där för Aizawa kan man radera allt för ens alla för en besynner, och allt för ens andra besynnerheter med det.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser. Ange specifika anime-avsnitt och mangakapitel.

Radering kan radera flera särdrag samtidigt, sett av hans förmåga att stänga av särdrag hos High End Nomus som har flera särdrag (Ch 268, Boku no Hero Academia manga). Anledningen till att Aizawa inte var närvarande för kampen mot AFO var att han var på en presskonferens för att tala om Bakugous kidnappning (Boku no Hero Academia S3E9). De arrangerade presskonferensen för att distrahera skurkarna och om Aizawa inte var närvarande under presskonferensen efter att en elev från sin klass kidnappades, skulle det se dåligt ut för UA. Om de inte höll presskonferensen kanske inte LoV varit så oskyddad. Av en metaskäl skulle det vara bekvämt för författaren men det förklaras bra i serien. De måste också redogöra för möjligheten att AFO kan ha en karaktär som kan göra Radering värdelös som mantel eller något. Detta kan tillåta honom att stjäla Erasure vilket skulle vara förödande för hjältarna.