Anonim

Jonathan Heng - Är du en del av Cross Power Generation?

Under hela serien säger de mer forskar-lutande parasiterna (Reiko Tamura och Migi) att parasiterna inte kan reproducera (och de vet inte sitt eget ursprung).

Finns det någon kanonreferens eller bevis på att detta verkligen är sant?

2
  • 5 ... säger inte de karaktärerna att det är tillräckligt bevis? De har inte heller de anatomiska nödvändigheter som krävs för att reproducera - de är bara "intelligenta muskler" om jag kom ihåg citatet rätt.
  • @ Tsugumori-704 Jag förväntar mig att svaret går längre än vad som angavs i frågan.

Det faktum att det nämndes i showen betyder att det är kanonreferens. Så i själva verket, nej, parasiter kan inte reproducera. Åtminstone tekniskt så ...

Om du kommer ihåg reproducerade Tamura Reiko faktiskt via människokroppen och födde mänskliga avkommor. Men vad sägs om parasiter? Tja, nej, parasiter kan inte reproducera, men det finns inte något emot att de delar sig i flera organismer.

Nedanstående svar är motstridigt med showen, se svaret nedan av Mindwin.

Till exempel kan Tamura Reiko delas upp i två separata parasiter. Så låt oss överväga att om en parasyte delas upp i två separata parasiter och båda låses fast på två separata organismer, eller delar av samma organism. Båda skulle odla och växa från näringsämnena, och båda skulle ha olika upplevelser och därmed utveckla olika personligheter. I denna mening kan parasyter multiplicera som celler via celldelning och i processen skapa framgångsrika avkommor. Källor? Inget för detta, det är hypotetiskt, dock mycket möjligt och ett intressant koncept.

Vad stöder dock denna idé? Både det faktum att Tamura Reiko delades upp i två separata parasiter med två separata personligheter, och det faktum att parasiterna verkligen kan växa - sett när en parasyte infekterar en människa och tar över människan eller en del av människans kropp.

Parasyterna består av celler vilket förklaras av Dr. Yui. I den meningen stöder detta min hypotes eftersom celler kan utföra celldelning, vilket i slutändan är en form av reproduktion. Så vi kan inte nödvändigtvis utesluta att parasiter har förmågan att dela sig.

Om du undrar, återges reproduktion i avsnitt 15. Tamura Reiko delas upp i två händer i avsnitt 17. Dr Yui förklarar neuronidén i avsnitt 10.

Kort svar: Nej, parasiter kan inte reproducera sig, och det finns inget som stöder att de kan reproducera via könsorgan.

2
  • 1 Även om hypotesen är intressant, tror jag inte att splittring och multiplicering är en möjlighet för parasiter. Jag tror att Tamura Reiko inte kunde ha reproducerat genom att multiplicera, eftersom hon var helt mognad. Vad jag menar är att även om hon kunde dela sig i två, kunde de två halvorna (troligen) inte växa tillbaka till full storlek, eftersom de var två mogna halvor. Dessutom såg vi att när hon en gång delade sig i två var båda hälften ganska svaga och kunde inte behålla samma nivå av medvetenhet som hon hade haft som en enda parasyte.
  • Helt överens om efter att ha tittat mer på showen. Jag markerade också mitt svar eftersom det är motstridigt med showen.

Jag måste vara oense med @FatalSleep på en punkt:

Det verkar som om parasiter inte kan odla nya celler. Eftersom de har främmande ursprung och serien täcker bara ett par år (Shinichi high school life) har vi ingen information om parasytecellens livslängd. Men vi har information som visar att parasiter inte kan odla nya celler:

  • Migis 30% förlorade i Shinichi.

Om Migi kunde odla nya celler (och vi kan tro att han kan ha tillräckligt exakt cellantal, eller annars skulle han inte nå denna siffra på 30%), skulle han inte vara alltför bekymrad över återhämtningen av dessa celler. Det faktum att han måste sova i 4 timmar av varje 24-timmars orsakas av att han inte är hel längre.

Och det visas faktiskt flera gånger (hans invaderande av Shinichis drömmar till exempel) att han är mycket bekymrad över denna förlust av celler. Eftersom det var mer än ett år mellan det aktuella anime-avsnittet och hjärtsåret, skulle han ha gjort det om han kunde utföra celldelning som djurceller.

  • Reikos grävande splitstridsteknik

Reiko skulle också ha delat upp i flera exemplar under dessa år om hon kunde odla nya celler (och med tanke på hennes personlighet skulle hon agera som Agent Smith i Matrix II if 'Me, me, me... Me too!' Om hon kunde göra kloner av sig själv. Men när hon delar sig i två under sin kamp med de andra parasiterna, visas det att hennes intellekt minskar kraftigt.

En hjärnkraft i parasyten är beroende av hans cellantal. När Migi delar upp i flera mindre versioner för att visa förmågan att Shinichi säger han tydligt så att varje mindre del är dummare, och om han inte gav raka order att gå med efter några ögonblick skulle den delen gå förlorad för alltid, precis som 30% inuti shinichi. Det finns också det faktum att en delad hårstrå bara kan få panik medan den vrider sig utan näringsämnen.

Parasyte-celler kan skilja sig fram och tillbaka från stam till specialceller. Graden av fin kontroll som Parasyte har och detta faktum kan vara en pekare till en oändlig livslängd till parasytecellerna (i motsats till djurceller som har en begränsad livslängd).

Så från fakta ovan är det mycket osannolikt att parasyteceller genomgår mitos. Detta leder till en oförmåga för aseksuell reproduktion, förutom oförmågan till sexuell reproduktion som utsätts av @ FatalSleeps svar.

2
  • Fantastiskt svar, tack för informationen. Jag tog inte hänsyn till Migis 30% cellproblem, vilket skulle ha förändrat mitt svar drastiskt.
  • 1 Faktum är att Migi verkar ganska desperat att återhämta dessa celler under dessa drömsekvenser.