Anonim

Träning av en Chihuahua | Hur man tränar en Chihuahua för att sitta | hur man tränar en Chihuahua för att göra trick

I Fullmetal Alchemist: Brotherhood, varför kan Alphonse ibland utföra alkemi, och vid andra tillfällen verkar det som om han inte kan det? Var det inte tidigt på showen, sägs det inte att han tappade sin förmåga när han förlorade sin kropp? Och om han kan göra alkemi, varför är han inte en statlig alkemist också?

1
  • 5 När kan han inte utföra alkemi? Kan du ge några exempel?

Alphonse kan alltid göra alkemi under hela showen. De enda gånger han inte kan utföra alkemi är samma tider som Edward inte kan;

När Homunculus använder sin förmåga att tillfälligt stänga av alkemi.

Nu i början av showen utför han inte alkemi ofta för att han behöver rita transmutationscirklar för att kunna. Att rita transmutationscirklar tar tid och är inte ofta praktiskt i slagsmål eller andra scenarier som behöver snabbhet, särskilt om han inte vet rätt cirkel (de kan utföra mer grundläggande transmutation helt enkelt, och både Al och Ed är genier, men de är fortfarande visas studerar ofta). Han visas dock sända objekt under hela showen, både före och efter

få förmågan att transmutera utan en cirkel, som Ed gör.

Faktum är att Alphonse har en särskild förmåga (åtminstone i anime) som ingen annan alkemist har visat sig ha. Han kan transmutera utan att fysiskt vidröra transmutationscirkeln.

3
  • 1 Är det inte för att Alphonse glömde den tid då han drogs in i dörren, så att han inte kunde använda alkemi utan transmutationscirkel?
  • Ja, han kunde inte använda transmutation utan att skapa en cirkel eftersom han inte kom ihåg att han såg sanningen. När blod spills på hans tätning låter det honom komma ihåg sanningen, och från och med den tiden kan han transmutera utan att rita en cirkel.
  • @Ktash, jag känner till din kommentar för mer än ett år sedan, men kan jag fästa er uppmärksamhet på min fråga angående blodet på Al's säl? anime.stackexchange.com/questions/11524/…

Den första delen av frågan har besvarats så jag kommer att koncentrera mig på staten Alchemist-delen. Alphonse ville vara en statlig alkemist tillsammans med sin bror men Ed pratade honom om det. Den främsta anledningen var att det att vara en statlig alkemist motsvarar att gå med i armén. Det betyder att du har en befälhavare, du följer order och du kämpar när och var du får veta. Som Ed sa till Al, "bara en av oss måste bära den bördan".

Dessutom är det frågan om en hälsoundersökning, och med tanke på hur Al bara är en ihålig rustning skulle deras hemlighet omedelbart sprängas.

3
  • 2 Dessa händelser är från första anime och inträffar faktiskt inte i manga eller i andra serien. Anledningen till att Alphonse inte blev statlig alkemist avslöjas aldrig. Överste Mustang kommer för att övertyga Ed att gå med, och sedan går Ed och gör det. Al nämns aldrig i förhållande till att bli en statlig alkemist. Så detta är förmodligen icke-kanon.
  • 2 Jag tittade bara tillbaka i mangan. I det tredje kapitlet när de är vid kolgruvan i Youswell frågar Al Ed om han ska bli en statlig alkemist, och Ed ger svaret som jag nämnde ovan. Så händelserna inträffar faktiskt i mangan.
  • 1 Intressant. Jag står rättad då :)

För Alphonse som inte är en statlig alkemist, eftersom han faktiskt inte ansökte om att vara en statlig alkemist. Det är ett slags jobb där du måste bli certifierad genom att ansöka och klara några tester.

Jag har två teorier

  • Han är antingen en statlig alkemist och det stavas aldrig ut eller
  • Han ville inte följa order och bli en "hund", och sedan Ed gick med behövde han verkligen inte så han gjorde det bara inte. Jag har inte sett hela serien ännu, så snälla berätta för mig om det finns problem med mina idéer.

Jag tror att Alphonses speciella transmutation (som bara händer en gång i Liore) har att göra med att han ser sanningsjisten utan att veta om det, det är också mer troligt att skaparen inte hade slutfört transmutationsprocessen innan hon startade serien och snabbt fixar det snabbt.