Anonim

Goo Goo Dolls - Reverse [Official Audio]

I Gankutsuou är konststilen ganska konstig. Istället för att ha normal färg / skuggning har olika bitar (som hår eller en skjorta) ett eget mönster som inte rör sig med biten. Du kan se det i grevens hår och i skjortan nedan. Finns det ett namn för denna typ av konst, och är det något som är unikt för Gankutsuou eller för anime?

5
  • denna stil liknar vad som finns i ~ vilken vacker ~ Visual Novel Series, i Sekien no Inganock ~ Vilket vackert folk ~ Giis kläder har samma mönster som vad som överlappar hans öga när hans Crack-ekvation används, i Shikkoku no Sharnoth ~ Vilken vacker morgon ~ mycket tid jag kan se ett vapensköld som i Mary's Umbrella. skillnaden är att karaktären oftast inte är animerad
  • Denna typ av cellskuggning används faktiskt mycket idag, men bara inte så tätt eller på ett så kolliderande sätt.
  • Jag är inte säker på vad detta egentligen heter, men TVTropes kallar det "Unmoving Plaid". Som @JonLin säger, används det mycket; du kan se några ganska svåra exempel i Shaft-shower.
  • "Unmoving plaid" är inte en stil, det är en bieffekt av strukturering.
  • Jag tror att den här stilen är inspirerad av "multipel exponeringsfotografering", en del anime använder ett slags gobeläng för att göra karaktärens kläder och karaktären rör sig men den här bakgrunden förblir på plats.

Enligt en intervju (på franska) med seriens skapare, seriens skapare, Mahiro Maeda, kombinerar konststilen i anime västerländsk impressionism med Ukiyo-e, en japansk trästenspressad konststil från 1800-talet som starkt påverkade impressionismens rörelse ungefär samma tid. .

En av de särskilt anmärkningsvärda minirörelserna inom impressional är jugendstil, särskilt påverkan från den österrikiska konstnären Gustav Klimt, troligen mest känd för sitt arbete Kyssen. Klimt nämndes som en av Maidas mest favoritartister och hans verk gav plats för att inspirera blocken av starka primärfärger som ses i serien.

Klimts stil tillämpar en spänning av naturalism och stilisering, överbryggad av varv genom ganska invecklade multiforma och multimönstrade ytor och djärva kontraster av färg med höjdpunkter i guld, silver, korall och ädelstenar. Allt detta är lindat runt en genomgripande mystisk och lockande aura som åstadkommit de spiralformade och sammanflätade linjerna som ligger intill varandra med skarpa fyrkantiga och triangulära former. Allt detta påminner om en spöklik mosaikestetik.

För mer information om den visuella stilen rekommenderar jag att du hämtar illustrationkonstboken i serien Gankutsuou: Greven av Monte Cristo komplett.

Det verkar inte finnas ett tekniskt namn för denna animeringsstil. TVTropes kallar det Unmoving Plaid, medan det också kallas "rutig animering" och "statisk mönster animation".

Utanför animeringen klumpas det också in med till exempel ett mönster som rutiga eller prickar som inte ändrar orientering på en skjorta när karaktären rör sig. Detta visas i manga och serier som ett sätt att undvika att behöva omorientera ett mönster varje gång karaktären rör sig.