Anonim

Watch Dogs - Criminal Convoys - Requiescat in Pace - Senaste CC-uppdrag! (Avsnitt 17)

Jag vet att yaoi är känd för sina flickor, men jag undrade vad som var fallet med yuri.

Jag har bara ibland sett yuri fangirls refereras i anime, och dessa shower har en roll som är helt kvinnlig.

Inspiration!

När man forskar på det verkar det finnas många underkategorier av yuri, som är riktade mot män, kvinnor och yngre flickor. Men jag undrade - vilket är huvud målgrupp för denna genre?

5
  • Lesbiska? Eller personer som är intresserade av lesbiska?
  • Och jag vill inte ens komma till fällor ... :-)
  • @PeterRaeves bra, ja. men jag menar mer av en män / kvinnor & åldersgrupp sak
  • pojkar, förstås. yuri till fanboys är precis som yaoi för fangirls

Ursprunget till yuri kommer från klass S-romaner. Denna genre skapades för 100 år sedan. Under den här tiden var de viktigaste läsarna av klass S-romaner flickor.

På 70-talet, ordet yuri skapas av redaktören för Barazoku (rosstammen, tidningen för homosexuella). Men Yuri riktar sig fortfarande mot tjejer eller lesbiska.

På 90- till 00-talet var dessa yuri-romaner / manga hittades av fanboys. Ex. Sailor Moon, Revolutionary Girl Utena och Maria-sama ga Miteru. Dessa romaner / manga var riktade till tjejer, men fick också intresse från fanboys.

På 00-talet skapades många yuri manga / anime för fanboys, som Kannazuki no Miko, Kashimashi och andra.

För närvarande har yuri för pojkar en större marknad än yuri för flickor.

Wikipedia's yuri-sektion har mer information.

Tillagt: Jag glömde att nämna Yuri Danshi (The Yuri man).

Hanadera är en pojke på gymnasiet som älskar yuri så långt att han ständigt tittar på sina kvinnliga klasskamrater och bara låter fantasin springa vild. Han lever det fantastiska livet för en man besatt av yuri, men det här är också källa till personlig konflikt: om en yuri-fylld värld är så perfekt, var passar han in som man?

Yuri Danshi är en metafikshistoria om en man som gillar yuri.

Ett av kapitlen handlar om en konferens med endast yuri. (Ledsen att jag inte kom ihåg kapitelnumret.) Huvudpersonen planerar att besöka Yuri-konferensen, men han är rädd att han kommer att vara den enda manliga besökaren på den konferensen. Men äntligen fann han att de flesta besökare var män.

3
  • 3 Med "funboy" och "finboy" menar du "fanboy"?
  • 2 Åh nej, jag glömde yuri danshi. Lagt till.
  • Bortsett från fantasin som löper vilt låter Hanadera som jag. för på gymnasiet var jag i garderoben om att vara en Otaku eftersom jag redan mobbad

Yuri är en genre. Det, som alla andra genrer - drama, action, romantik, äventyr, livsskiva, etc - är en del av vad som kommer att definiera den specifika plot som showen kommer att ha.

Det är i sig inte en demografisk, vilket är vad som definierar målgruppen.

Många yuri-centrerade verk har faktiskt en demografisk koppling till det uttryckligen. Till exempel är Girl Friends listade som seinen och Collectors är listade som Josei. De kan också ha en demografisk koppling på grund av mangan som de publiceras i, till exempel Kannazuki no Miko är en shounen manga, på grund av att den publiceras i en shounen tidskrift.

I allmänhet kommer demografin att variera, men jag har märkt att det i stort sett är seinen.