Anonim

Ordineringsriten

I katolicismen avvisas magi och ses som något från djävulen, häxor, hedningar och förmodligen kätteri. Mirakel (som andra kan se som magi) använder inte en förtrollning eller en ritual så rättvis som jag vet.

Enligt det här

Konspirationer och katolicism - Magi

Alla metoder för magi eller trolldom, genom vilka man försöker tämja ockulta krafter, för att placera dem till en tjänst och ha en övernaturlig kraft över andra även om detta vore för att återställa deras hälsa strider mycket mot religionens dygd. Dessa metoder är ännu mer att fördöma när de åtföljs av avsikten att skada någon eller när de använder sig av demoner

I ett visst magiskt index ses katoliker som visar alla slags magiska krafter. Nu vet jag inte mycket om den icke-katolska kristna anglikanska puritanska engelska kyrkan, men jag tvivlar på att de tillåter magiska ritualer i deras praxis heller.

Varför har nunnor, biskopar och katoliker magiska krafter i A Certain Magical Index? Är det bara på grund av okunnighet hos de japanska författarna om de katolska (och kanske också engelska puritanska kyrkorna) religionerna, eller finns det någon anledning som ger ett argument till detta inuti historien?

4
  • Att låna element från verkliga religionen för en mangahistoria kräver inte riktigt att följa varje detalj ner i boken. Jag tvivlar på att detta är okunnighet för katolicismen, det är förmodligen mer sannolikt bara att göra saker som passar den värld som författaren vill skapa. Det här är en alternativ värld, trots allt inte samma värld som vi lever i.
  • Jag är inte katolik, men jag växte upp som en, ur det här perspektivet ses det inte som en detalj, utan som ett huvud- / kärntema för religionen. De brände levande tusentals människor för att utöva / eller tro att de utövade magi tidigare, och förföljelsen mot kätteri kallad inkvisition (som inkluderade övning av magi) varade i 3 århundraden i den katolska kyrkan
  • Den romersk-ortodoxa kyrkan med ett visst magiskt index är inte samma kyrka som den romersk-katolska kyrkan i den verkliga världen. Kyrkorna i romanerna är misshandel av verkliga världskyrkor mot bakgrund av en helt annan kosmologi.
  • Om författaren inte inkluderade tron ​​att magi inte tolereras av kyrkan, är det förmodligen oviktigt för berättelsen eller inte en del av vad författaren vill förmedla genom berättelsen. Det kan vara en del av religionen men det handlar inte bara om den romersk-katolska kyrkan (jag är också uppvuxen som och är fortfarande romersk-katolsk). Det liknar det som finns i Naruto. Du ser att mangaka lånar några delar av buddhismen och hinduismen men inte alla.

Som med de flesta fiktion beror det på att världen är annorlunda. På det enklaste sättet har vårt inte magi medan indexvärlden gör det, och magi måste införlivas i världshistorien och dess religioner.

I vår värld kommer inte det ockulta i kristendomen och katolicismen från Gud, och magi är en onaturlig kraft som stör världen och härrör från oheliga källor. I index börjar religioner faser (ett slags verklighetsfilter som förändrar den sett och upplevda världen) som placeras på världen, och faserna får var och en sin egen form och stil av magi. Som sådan är den fas som genereras av en (klass) religion (er), såsom kristendomen, helt naturlig och inneboende för den religionen. Det genereras av själva folket.

Skillnaden mellan magiken är teorin om faser de använder och den överlägsenhet som de associerar till vissa faser. Många magiska skolor härleder bara magi från en viss fas, och detta inkluderar de flesta religioner. Det är enhetliga teoriskolor, som den hermetiska skolan som Aleister Crowley utbildades i, som använder magi baserat på flera faser; dessa fungerar på ganska unika sätt, vilket är centralt för Aleisters historia.

1
  • Ganska mycket. Så vitt jag tror, ​​någon magi i vår världen härstammar från någon form av demonisk makt. Men som du tog fram har olika världar olika regler. Jag designer själv ett fantasispel och i den här världen skiljer man mellan djävulsk magi och naturmagi. Vissa berättelser följer en liknande förutsättning, med magi som en naturlig kraft.