Anonim

Att offra barn-holländsk elitvalutahandlare avslöjar #Pizzagate

På senare tid kan jag inte låta bli att märka att många av namnen på karaktärer och tekniker som används i Naruto verkar härledda från folklore och / eller baserade på gudar och liknande. Några prover skulle vara:

  • Izanagi - en gud född av de sju gudomliga generationerna i japansk mytologi och Shinto
  • Jiraiya - ursprungligen känd som Ogata Shuma Hiroyuki, är titelkaraktären i den japanska folksagan Jiraiya G ketsu Monogatari

Så varför är så många av namnen som används i Naruto härledda från sådana saker? Och är detta bara vanligt i Naruto, eller händer det också i andra serier?

4
  • skulle det inte vara rätt att lägga till kulturtaggen?
  • @debal Dunno, väl sjuk, lägg till det. Om det inte finns där kommer det att tas bort ^^.
  • kommer att göra en fråga av det .. men först kommer att få några korrekta dataprov. :)
  • @debal Jag tror att White Dragon-legenden från Storbritannien kan vara relaterad till det;) men ja det är en helt annan fråga ^^

Kishimoto är bara ett fan av japansk kultur och mytologi. Han har använt massor av referenser, från Amaterasu, Tsukuyomi och Susano'o, till Izanami, Izanagi och Kotoamatsukami, till trioen Jiraiya, Tsunade och Orochimaru, till Totsuka och Yatas spegel, bland många andra.

Många andra mangaka har också inspiration, inte nödvändigtvis från japansk kultur, men från olika andra källor. Ett bra exempel är One Piece, med många referenser. Ett exempel kan vara Usopp - hämtat från det japanska ordet för lögn (uso), Aesop (vars fabel om pojken som grät Wolf är den exakta situationen han befinner sig i när han först introducerades), och Pincocchio, eftersom Usopp har en mycket lång näsa, som Pinocchios, som blir längre när han säger en lögn.