Anonim

Team Nakamas OPA avsnitt 1

Det finns flera likheter mellan de två karaktärerna och även karaktärerna de interagerar med.

  1. De är båda extremt skickliga svärdsmän.
  2. Deras namn / titlar är lite lika och antyder att de är svärdsmän. Jag är inte helt säker på Roronoa men Kenshins namn härstammar från någon samurai-roman. Också, vagt notera hur utförande är ett huvudämne i och nämns ständigt i One Piece och karaktären Kenshin var baserad på en samurai som avrättades.
  3. Kenshin släpptes i 1996 och en bit kom senare in 1999.

Från ANNs sammanfattning av Rurouni Kenshin

Himura Kenshin är en vagabond med ett mörkt förflutet och solig disposition. Inte en ronin utan en rurouni, han var aldrig en samurai, utan en mördare med yttersta skicklighet i Meiji-restaureringen, som under krigens vändpunkt helt enkelt gick iväg. Hans resor leder honom till Tokyo under det 11: e året av Meiji-eran, där han blir vän med en kvinnlig Kendo-mästare, en före detta tjuv, a bråkman och en läkare alla med sina egna hemligheter. Tillsammans slåss de mot fienderna från det mörka förflutna som Kenshin inte kan komma undan. (Verkar bekant med en viss karaktärs glada mänskliga band?)

Från sammanfattningen av en bit plot:

... Längs hans vägar, med tur och beslutsamhet, han finner sig många medlemmar som är hängivna men till olika orsaker. (Låter bekant med en viss vandrare?)

Så jag skulle vilja fråga, finns det någon källa som bekräftar om karaktären Roronoa Zoro från One Piece på något sätt är relaterad till Kenshin, eller om One Piece påverkas något av Kenshin?

3
  • Jag verkar komma ihåg Zoros efternamn baserades på en fransk pirat från verkliga livet som heter François l'Ollonais.
  • Anteckna det I'm not entirely sure about Roronoa but Kenshin's name was derived from some samurai novel. som citerar urban ordbok är ett missförstånd. Termen rurouni myntades av författaren själv för serien. Termen förklaras på japanska Wikipedia, men jag är inte säker på hur man översätter:
  • Btw, Kenshin på japanska är , som innehåller karaktären för svärd och hjärta.

Även om det aldrig riktigt anges att de är "baserade på varandra", hjälpte Nobuhiro Watsuki med att göra One Piece.

I mangaserien "Rurouni Kenshin" användes Straw Hats flaggdesign på en bomb för att starta en hämndslag på en av seriens huvudpersoner. Innan Oda skrev "One Piece" arbetade han som assistent för Nobuhiro Watsuki, skaparen av "Rurouni Kenshin".

Dessutom skapar Nobuhiro Watsuki vanligtvis sina karaktärer baserat på historiska figurer eller figurer från annan anime / manga:

Watsuki baserar många av sina karaktärer på historiska figurer, karaktärer från andra manga / anime och videospel-serier. Himura Kenshin var till exempel baserad på Kawakami Gensai, en av Bakumatsus fyra hitokiri.

Watsuki mentorerade också Eiichiro Oda, skaparen av One Piece. Så Odas skapelser kan ha påverkats lite av Watsuki, vilket gjorde Zoro något som liknade Kenshin.

Nobuhiro Watsuki är känd för att mentorera flera mangakonstnärer som så småningom blev serierade. Under ett tag var det en tid då de mest populära Jump-mangaförfattarna var alla hans assistenter.

  • Eiichiro Oda - skapare av One Piece

Källor: Nobuhiro Watsuki, Eiichiro Oda

2
  • trevligt svar .. men varför har du blockquotes, men inga länkar. ;)
  • @iKlsR var i skolan så var tvungen att skynda mig lite illa lägg till källlänkarna nu;)