Anonim

Andra - Varför (officiell video)

I intro kapitel 000-1 av Soul Eater sägs det att Maka har matat 99 mänskliga själar till Soul (karaktären), det är därför de har gått efter Blair (en verkar vara en häxa) för att samla den sista själen för Soul (karaktären).

I kapitel 1 på sidan 20 tvingades de ta extralektioner med Black Star eftersom de båda inte samlade en enda själ. Dessutom kan du se Blair från introduktionen på de första sidorna.

Så min fråga är, varför straffas Soul och Maka för att de inte har samlat en själ, när det i introduktionen står att de redan har samlat alla sina 99 själar?

Det finns ganska vissa villkor som måste uppfyllas för att ett vapen ska bli dödsskytan. Som looper nämnde i sitt svar, måste de samla exakt 99 själar + en häxesjäl. Men "mänskliga själar" är inte en helt korrekt definition för de 99 själarna. De uppmuntras naturligtvis aldrig att ta oskyldiga människors själar, utan snarare 99 själar "som finns på Shinigami-sama lista"(i manga), eller 99 själar som är"på väg att bli Kishin"(i anime). Så i grund och botten måste de vara" dåliga "själar.

Efter det behövs bara en häxasjäl för att slutföra omvandlingen. Vanligtvis samlas häxans själ till sist, men om den samlas före de 99 andra själarna förvaras den i Shibusen tills de 99 själarna samlas in och sedan tas ut och konsumeras.

Nu om några annan själ annat än en häxas själ äts senast, då Allt själarna som ätits innan det är förlorat, och uppdragen börjar om igen. I det här fallet spelar det ingen roll alls att Blair

var en katt eller något annat. Det enda som spelar roll är att hon var inte en häxa.

Det är därför de 99 själarna återställs.

Källa: Death Scythe (Vapen)

Målet är "exakt 99 mänskliga och en sista häxesjäl". Efter att själen åt Blairs själ,

som var en kattens själ, för Blair är en katt, inte en häxa,

de förlorade alla mänskliga själar och behövde starta om från början.

Blair gör anteckningar att när Maka och Soul besegrade henne åt Soul bara en av hennes själar (i anime nämner hon att hon har nio). Detta är sannolikt en hänvisning till ordstäv från katter som har "nio liv".

2
  • Nästan var den sista själen måste vara häxasjäl för att slutföra testet.
  • Från vilket vi också förstår att katter har nio själar vardera. Verkar orättvist att ge så många till bara en person, även om deras söthet balanserar saker.