Anonim

[C ~ S] Karaktär MEP - vol. 1

I FMA: Brotherhood, återhämtar Alphonse minnena som han förlorade efter att ha gått igenom porten, genom att låta Martels blod sprutas över sin egen blodförsegling (den som binder hans själ till hans rustning), och är därför lämplig att använda den inneboende kunskapen till det, såsom att använda alkemi utan transmutationscirklar.

Finns det en anledning till blod borde ha stänkts över hans tätning för att han ska få tillbaka sina minnen?

Eller var det bara tillfällighet / traumatisk?

9
  • Var anges det på grund av chock? Jag tror att det finns en viss förvirring här med ordet chock. Han fick tillbaka sina minnen för att han besökte "innerdörren / guden / sanningen" som utlöstes av hans chock med Martels död. Hans möte med sanningen är det som gav hans minnen tillbaka. Detta är också vad som anges av wikia.
  • Tror ingen annan att det har mer att göra med det faktum att Martels kropp infunderades med en orm med hjälp av en filosofs sten? Betydelsen, den viktigaste ingrediensen är inte bara blod.

Personligen tror jag att det bara är blodet som stänker i sig själv som "jogged hans minne" så att säga på ett liknande sätt som hur blodet stänkte från den omvandlade kroppen Als själ misslyckades med att hänga fast.

Vanligtvis kan selektiv minnesförlust som Als minne om allt som involverar själva traumat föras tillbaka till ens medvetna minnen med hjälp av en utlösare som vanligtvis är något som liknar något som händer i det förlorade minnet i första hand (det vill säga ett annars obetydligt ord i rätt sammanhang. som uttryckligen skulle knytas till det 1 minnet eller fånga en lukt som liknar den miljö som händelsen ägde rum)

I det här fallet är utlösaren som skulle påverka Al och endast binda hans sinne till den händelsen den död som han upplevde när hans själ hade blivit så våldsamt och nära omedelbart avvisad från kroppen. (Vilket jag är ganska säker på skulle vara det trauma som fick hans sinne att undertrycka hela minnet i första hand. Vem skulle inte bli traumatiserad av att egentligen dö?)

Också anledningen till att det hände när det stänkte på hans tätning och inte sa ... någon annan gång de kanske har kämpat och fått blod på hans rustning är för att han inte kan känna det. Blodförseglingen är en direkt länk till hans själ, är det enda som jordar honom till jorden. Eftersom hans avstötning inträffade i en annan kropp som han inte längre är knuten till, skulle det vara motiverat att en sådan utlösare bara kunde kännas direkt av hans själ eller den kropp han har. Blodförseglingen fungerar som den direkta beröringen av hans själ. Och detta beror på att blod är de 'livsvätska' och ofta tänker hålla själen och dess direkta energi i den (som vårt unika DNA och Meys förklaring av drakens puls som flyter i våra kroppar). Men Al's försegling är gjord med Edwards blod, inte hans eget.

Som sådan lyckades den avgörande anledningen till och med att hänga fast i Als specifika själ och hålla den så bra och så länge på grund av att deras själar blandades under transmutationen som Ed förklarar senare. I broderskap är det ännu lättare att se med den korta återblick till Al inuti kroppen de gjorde när den blöder ut ganska lika under en utsträckt hand.

Det är min åsikt om det ändå.

4
  • Ett anständigt svar. Men snälla, försök använda radbrytningar så att din text blir lättare att läsa.
  • 1 Tack. Jag har en dålig vana att glömma dem. Jag kommer tillbaka för att fixa det lite nu.
  • Ser bättre ut nu. :)
  • Jag tror att det är ett så bra svar som det kommer att bli, med tanke på att det inte finns några kanonreferenser. Ditt svar förklarar allt och kortfattat.

Blodet fungerade som en laddning och förstärkte signalen från tätningen som binder honom i rustningen och hans kropp vid grinden. Detta är det enda som gör sedan

1
  • 1 "Signal"? Det går ingen elektrisk ström genom tätningen, om det är vad du föreslår. Blodet och metallen är fysiskt bundna. Det skulle också hjälpa om du citerade någon form av bakgrund där du härstammar från denna idé, eftersom inget i serien verkar föreslå detta.