Anonim

realme X2Pro | 50W SuperVOOC blixtladdning

I Future Diary var motiveringen för spelet att Deus dör och letade efter en efterträdare. Det är en tillräckligt lätt förutsättning att förstå.

Men då visar det sig att det inte är första gången det händer. Yuno hade tidigare vunnit spelet och använde sina krafter för att gå in i verkligheten som vi observerar så att hon kan vara med Yuki. Det är lite komplicerat men ändå relativt lätt att följa.

Sedan när Yuki vinner hamnar han i sin egen verklighet, och vi ser att Deus lever och har det bra och det är här som jag börjar förlora tomten.

Vad är poängen med spelet? Det visar absolut inga bevis för att uppnå det uttalade målet, och genom allt utseende är den angivna motiveringen för själva spelet falsk.

Jag inser att denna fråga kan verka förvirrande, men det är bara för att ämnet är oerhört förvirrande.

Så kort sagt, vad var poängen med spelet?

Du har helt rätt i resonemanget att Deus letar efter en efterträdare, och det är vad som händer i varje fall av spelet.

Överlevnadsspelet som anime täcker är den andra verkligheten, som Yuki hamnar med att vinna. Det som inte avslöjas förrän i slutet av berättelsen är att det ursprungligen fanns en första verklighet med sitt eget överlevnadsspel, som Yuno vann.

I den första verkligheten blir Yuno så nära Yuki att efter att han dör och hon vinner kan hon inte uthärda att vara ensam utan honom, så missbrukar den första verklighetens mumling för att gå in i den andra verkligheten för att vara med Yuki igen. Hennes plan var att göra detta upprepade gånger och vinna spelet i flera iterationer över många verkligheter för att vara med Yuki i huvudsak för evigheten. Naturligtvis stannar detta efter den första segern, eftersom Yuki vinner det andra spelet.

3
  • Så vad du säger är att efterträdaren faktiskt hittas, men problemet är att efterträdaren är en galen person som överger den verklighet som de just fått herravälde över? Det rensar verkligen upp saker.
  • 2 Du måste undra på, kanske Deus borde inte ha använt ett detaljerat mordspel för att välja sin efterträdare. Sannolikt att du inte kommer att hamna i en stabil person, vet du vad jag menar?
  • Haha, exakt, det är knappast ett säkert sätt att hitta den bästa efterträdaren! Och ja, ganska mycket - i det ursprungliga slutet är Yuki förtvivlad utan Yuno, och hans universum börjar förfalla, det finns ingen klausul som säger att linjalen måste vara en bra. Det är inte förrän återuppringningen slutar med den tredje Yuno som går till det andra universum som en lycklig avslutning hittas.