Anonim

Rittz - Bounce (Feat. Twista) - Officiell musikvideo

Hur många volymer av de lätta romanerna använde Durarara säsong 1? Var ska jag börja läsa om jag vill fortsätta efter det att den första säsongen slutade? (Jag vet att den andra säsongen redan sänds). Är de lätta romanerna fortfarande pågående eller är de färdiga?

1
  • Den inledande körningen av lätta romaner (13 volymer) slutade i början av 2014, men en uppföljningsserie startade för några månader sedan (med titeln "Durarara !! SH") och har två volymer hittills och pågår. Dunno där den första säsongen av anime slutar dock.

Wikipedia och Manga Updates säger att anime täcker de tre första volymerna av ljusromanerna.

Från Manga-uppdateringar:

Status i ursprungsland
13 volymer (komplett)

Anime start / slut kapitel
Börjar vid volym 1
Slutar vid volym 3

(Enligt senshins kommentar pågår en fortsättningsljusroman med titeln Durarara !! SH och har två volymer publicerade i skrivande stund)

Wikipedia-utdrag om anime-anpassningen:

En anime-anpassning av de lätta romanerna tillkännagavs i omslagshylsan i den sjätte volymen av ljusromanen. Anime produceras av Brain's Base och började sändas den 7 januari 2010 på MBS, TBS och CBC. Crunchyroll simulerade anime vid 480p och 720p inom 24 timmar efter den japanska premiären. Andra användare kunde se samma avsnitt gratis i standarddefinitionen en vecka senare. Anime anpassade de tre första romanerna, och det licensierades av Beez Entertainment för europeisk release, medan Aniplex of America på Anime Expo 2010 bekräftade att de har licensen till Durarara !!, som senare producerade en engelsk dub för en januari 2011-release. Den engelska dubben producerades på Bang Zoom! Underhållning. Musiken för den första säsongen komponerades av Makoto Yoshimori, som också skrev musiken för Baccano !.

Tyvärr, men jag rekommenderar starkt att du läser översättningarna av lätta romaner om du kan (även de som äger rum under tiden för anime). Det finns många saker som inte ens nämns i anime. Många av händelserna är antingen utklippta, förkortade eller helt annonserade till något liknande, och allt för att nästan stryka Izayas karaktär. Det gör honom mycket värre än vad han verkligen är. Helst i Volym 9 för hans fall.

1
  • Detta är bra råd, men det svarar faktiskt inte OPs fråga.