Anonim

En av intresse tomten konstruktioner i Präst (manhwa) serie av Hyung Min-woo är antagonisten Temozarela.

Han sammanfattas som:

Temozarela är en ärkeängel som kämpade på Guds sida i kriget mot Lucifer. Men detta krig fick Gud att förlora tron ​​på änglarna och föredrar mänskligheten istället.

Temozarela, bitter över detta, tog tolv änglar till jorden för att bevisa för Gud hur bristfälliga människor är. Han satte upp en kult för de fallna änglarna som involverade mänskliga offer. Men detta gjorde bara Gud arg och fick Temozarela att förvisas till jorden och fängslas där.

Vänster till höger: Temozarela som ängel, människa och förlamad människa

Uppenbarligen finns det några likheter med hela änglarna delar av Predikant serier eller olika andra fiktiva verk, men alla liknande idéer jag hittade skiljer sig fortfarande väsentligt från Temozarela.

Jag sökte på Google eftersom jag var nyfiken på om den här karaktären (Temozarela) var en helt ny skapelse av författaren. Jag kunde inte hitta något tidigare källmaterial, inte under det namnet åtminstone.

Har tidigare fiktivt eller religiöst källmaterial för Temozarela existerar under samma namn eller alternativa namn?

Temozarela är baserad på den mörka guden Tchernobog från Monolith-spelet Blood, som författaren medger att är hans inspiration för prästens grundläggande inställning.

1
  • Hej Stuart, om du kan lägga till en stödjande referenslänk som skulle uppskattas! :)