Anonim

Aura & Mare i Baharuth Empire | OverLord säsong 3 avsnitt 8 engelska Subbed

Varför skulle Ainz använda Body of Effulgent Beryl (som enligt Wiki minskar effektiviteten av slemhändelser) som sin defensiva trollformel när han kämpar mot Shalltear i motsats till en trollformel som minskar genomträngande skada? Såsom Body of Effulgent Aquamarine. Med tanke på vapnet hon använder verkar det som om det skulle hantera piercingskador i motsats till slemskada.

Detta verkar särskilt sant i denna skärmdump där hennes pipettlans tydligt genomborrar honom.

3
  • Liten ansvarsfriskrivning, jag lägger upp detta från jobbet och jag kan faktiskt inte se wiki själv, informationen jag har var från en Google-cachad kopia av ett Reddit-inlägg.
  • Wiki listar inte Body of Effulgent Aquamarine som en av Ainzs färdigheter, så kanske han inte kan använda det och Body of Effulgent Beryl var åtminstone något?
  • Som skelett fungerar även piercingsskador? Trubbig skada är en stor svaghet för skelett i de flesta spel. kanske varje vapen har en viss skada i allt och han behövde ta bort den trubbiga skadan bara för att det är den enda skadan som skulle drabba honom mycket. innan vi har sett att hans kropp genomborras av ett änglalätt svärd och korta svärd av järn är inte särskilt effektiv.

Enligt volym 3 i ljusromanen gör lansen "slag" (dvs bludgeoning) i kapitel 5. Därför använde Ainz den.

Den tionde trollformeln Body of Effulgent Beryl tillåter, förutom att minska skador som tagits av slagvapen under dess varaktighet, en gång full immunitet mot skadan. Genom att låta Body of Effulgent Beryl absorbera skadorna från lansen, flyttade dess spets ut ur hans kropp som om tiden hade spolats tillbaka.

Detta säger uttryckligen att Shalltears vapen fördärvar skador och absorberas av trollformeln.

Som en sidoanteckning har odöda raser en sårbarhet mot rasande skador (Bludgeoning Vulnerability V).

1
  • Det var precis vad jag letade efter. Tack så mycket!