Anonim

Vad är sharialag?

Harem är genre i Anime och Manga som involverar en manlig huvudperson omgiven av tjejer som har känslor för honom

Harem är en populär genre i anime / mangaindustrin men vad är ursprunget till hur det blir en av de populära genren Anime och Mangas?

6
  • @Ryan Jag frågar faktiskt vilken anime eller manga som populariserade genren
  • Relaterat: films.stackexchange.com/questions/3038/…
  • @Arcane Jag skulle vilja hävda att Rumiko Takahashis tidiga arbete introducerade en hel del av de tropes som används i dagens harem-anime, medan Tenchi Muyo definierade verkligen vad vi tycker om idag som haremgenren, även om nyare haremshow är starkt påverkad av Älskar Hina. To-Love-Ru, till exempel, är i grunden en Älskar Hina-isering av Urusei Yatsura, på samma sätt som Älskar Hina själv var en Älskar Hina-isering av Maison Ikkoku.

Den första anime eller manga som har alla element i haremgenren är Tenchi Muyo! Ryo-Ohki (OVA-anime: 1992). Den har flera kvinnliga karaktärer som strävar efter samma manliga huvudroll, en konstant närvaro i hans liv, i det här fallet att bo hos honom i samma hus. Som de flesta exemplen på denna genre förvärvade huvudpersonen sin harem av misstag och vill inte att alla dessa kvinnor ska förfölja honom. Liksom många exempel på genren är de kvinnliga karaktärerna mycket extraordinära, långt ifrån vanliga japanska tjejer.

Du kan se genrens ursprung i andra manga- och anime-serier som hade många av samma troper men aldrig satte ihop dem alla. Till exempel Oh My Goddess! (manga: 1988, OVA anime: 1993) har tre gudinnor som bor i samma hus med huvudpersonen, även om endast en är intresserad av honom romantiskt. Ranma 1/2 (manga: 1987, TV-anime: 1989) har en huvudperson med ett antal olika friare under den långa serien, både kvinnliga och manliga, men de bildar inte ett harem eftersom de flesta av dessa karaktärer gör bara tillfälliga framträdanden.

Ett troligt inflytande av haremgenren är den omvända haremgenren. Medan man skulle tro att namnet omvänd harem från dess namn kom senare, är troligen en kvinna med många friare antagligen gammal som berättande. Friarna i Penelope i Odyssey (ca 700 f.Kr.) var 108 män som förföljde Penelope, den förmodade döda Odysseus hustru, medan de bodde tillsammans i sitt hem. Medan Odyssey förmodligen inte var ett direkt inflytande på genren, har shoujo-romanserier som Fushigi Yuugi (manga: 1992, TV-anime: 1995) och Hanasakeru Seishounen (manga: 1987, TV-anime 2009) i stort sett alla element du ' förväntar dig i haremgenren utom med de manliga / kvinnliga roller som utbyts.

Ett annat möjligt inflytande skulle vara kärlekstrianglar som dyker upp olika manliga orienterade serier som Maison Ikkoku (manga: 1980, TV-anime: 1986) och Kimagure Orange Road (manga: 1984, TV-anime: 1987). Ännu ett annat inflytande är dating sim och ren'ai visuella roman spel där spelaren kan bedriva en eller flera av ett antal olika kärleksintressen. Medan strukturen är annorlunda, när dessa spel förvandlas till anime-shows blir de ofta harem-anime.

När det gäller varför haremgenren är populär är det svårt att säga. Det uppenbara svaret är att det ger den stereotypa blyg-mot-kvinnliga manliga otaku ett slags escapism och önskemål som de inte kan få från andra genrer. Men jag tror inte att det skulle vara lika populärt om det bara var det. Jag tror att det är en stor del att undergräva den gamla åldern för en kvinna med många friare.Det ger mycket komisk potential i det som i verkliga livet verkar absurt: ett antal alltid attraktiva och vanligtvis exceptionella kvinnor som alla öppet strävar efter samma vanliga snygga vanligtvis typ av besvärlig kille.

En sak jag vill plocka upp är berättelsen om genji

Originalromanen publicerades 1008. Mangaversionen publicerades 1980. Animeversionen sändes 2009 i noitaminA.