Anonim

Jag KAN INTE STOPPA BOOSTING

Varför arbetar den oändliga Tsukuyomi bara på de levande? (Eftersom Edo Tensei Hokages inte påverkades av det)

Anledningen till att den oändliga Tsukuyomi bara arbetar på de levande är, chakra. Målet med den oändliga Tsukuyomi är att extrahera chakra / livskraft från värden och mata den till Shinju. Genom att göra detta dränerar Shinju offrenas chakrapool och i slutändan blir offren White Zetsu. De vita Zetsu är sedan under kontrollen av Kaguya, vilket gör dem till de ideala sinnelösa slavarna.

Eftersom icke-levande saker inte har chakra, är de uppenbarligen inte till nytta för Shinju eller Kaguya. Eftersom Edo Tensei-shinobi redan är döda uppfylls inte "livskraftens" krav på den oändliga Tsukuyomi.

Tillsammans med icke-levande saker är följande också immuna mot den oändliga Tsukuyomi:

  • Shinobi reinkarnerad via Summoning: Impure World Reincarnation påverkas inte av denna teknik.
  • Black Zetsu påverkas inte av tekniken, liksom någon han är knuten till vid den tiden, nämligen Obito Uchiha.
  • De som saknar hjärna eller sensoriska organ, som White Zetsu.
3
  • Du säger att Edo Tensei inte har något chakra så varifrån kunde Minato dela sina 9 svanschakra och varifrån kunde Hasirama slåss mot Madara. Allt detta var inte möjligt utan chakra. Jag tror att de inte hade riktiga ögon och det var därför de inte verkade. Tsukyomi är en evig genjutsu.
  • Jag sa inte att Edo Tensei inte hade något chakra. Jag sade: Edo Tensei shinobi are already dead, the 'life force' requirement... Oändlig Tsukuyomi är en genjutsu, ja. Men det fungerar inte som vanlig genjutsu. Se det här svaret: anime.stackexchange.com/questions/20151/… Därför är inte ögon det viktiga steget för att fånga människor in i genjutsu.
  • Och Minato kunde dela, som du nämnde, Nine Tails chakra. Det åsidosätter inte Edo Tensei som inte har något livskraftsförhållande, eftersom Minato använder Kyuubis chakra och inte sitt eget (jag tvivlar på om han kan göra det)