Anonim

Priscilla Ahn \ "Dream \" (Lyrics)

Det här är en fråga angående anime men någon referens från mangan är också acceptabel. Vänligen inkludera säsong / avsnitt etc.

Vegetas stolthet är ett återkommande tema och driver hans ilska under slagsmål. Han demonstrerar detta genom att leka med sina fiender, låta sina motståndare slå på honom tills de själva upptäcker hur svaga de är, och genom att låta sina fiender driva upp eller förvandla så att han inte kämpar mot en svagare fiende.

Jag tycks komma ihåg att det fanns en punkt där Vegeta insåg att Goku höll tillbaka för att inte skada hans stolthet och detta gjorde honom oerhört ilskad; Jag tror att det var ungefär då Goku demonstrerade sin SSJ3-form och var en katalysator för att Vegeta villigt lät sig förvandlas till Majin Vegeta.

Men finns det ett fall där Trunks också undertrycker sin makt av rädsla för att hans far kommer att bli emot honom för att överträffa honom precis som Goku alltid gör? Denna fråga inträffade när man såg Vegeta slåss mot Cell efter att ha tränat i Hyperbolic Time Chamber. Han hänvisar upprepade gånger till Trunks som starka men aldrig lika starka som honom själv.

Ett citat för Vegeta som insåg att Goku var starkare skulle också vara bra som en stödjande referens men jag söker svar specifikt angående Trunks.

1
  • Inte ett svar, men Trunks hade inga problem att visa sin super saiyan-transformation under kampen mot Frieza för sin far. Vid den tidpunkten hade han överträffat sin far.

Trunks sa faktiskt i stället för den anime du nämnde - när Vegeta kämpade med den perfekta cellen - att han överträffade Vegetas makt, men inte berättade för Vegeta eftersom han inte ville skada sin stolthet, han berättar detta för Kuririn efter att ha noterats att han har varit starkare än Vegeta, säger Trunks till Kuririn att även om Vegeta överträffade SSJ-nivån, överträffade han även det.

Med detta sagt, i sin kamp mot Cell fick han reda på att hans nivå bortom detta område Vegeta kunde ha förvärvat eller kanske har gjort, men gjorde det inte i kampen mot Cell eftersom det tvingar användaren att driva upp musklerna och genom att göra som minskar användarhastigheten.