Anonim

HIVE House Reveal | Halloween skräcknätter 2017

Jag vet att manga vanligtvis läses från höger till vänster, uppifrån och ned, men den här panelen förvirrar mig lite.

Killen till höger ser irriterad ut och "!" först, och sedan har vi blondinen som glider in som "är ni också på en date?", men kronologiskt är inte detta en motsägelse? Borde vi inte ha sett huvudpersonen ställa sin fråga först och sedan den taggiga killens reaktion?

Eller visar den här panelen saker samtidigt?

Om någon kunde visa mig i vilken riktning / kronologi jag ska läsa / förstå detta skulle det verkligen hjälpa.

4
  • Vilket kapitel får du den här panelen från?
  • tankoban nr. 28, kapitel 247
  • Kan det vara så att Naruto först gör sitt , vilket larmar Shikamaru innan Naruto följer upp frågan?
  • Jag tror att @HotelCalifornia har spikat det här, det stämmer också med höjdidén, eftersom det delvis är utanför ramen.

Detta skulle vara ett personligt svar baserat på mina egna erfarenheter: i fall som dessa tolkar jag höjden på pratbubblan som ordning. Den vänstra bubblan är högre upp än den högra, så det händer först. Det finns inget som hindrar den rätta att placeras högre upp, eftersom det inte skulle dölja några viktiga detaljer eller något inom konsten. Därför skulle jag läsa bubblorna i den här panelen från vänster till höger.

Följande bild är från http://shadow.randomfandom.com/gh/styles.htm och visar läsordning. Titta på nummer 4 och 5, så tolkar jag de två pratbubblorna i ditt exempel.

4
  • 1 Saken 7/8 är lite förvirrande utan att läsa webbplatsens förklaring. Annars, ja (+1), höjd är viktig. En enkel anledning är: om det var strikt höger-till-vänster, måste den första som talar alltid vara på höger sida av panelen, vilket kan störa den önskade scenen. Speciellt så panel-till-panel (om folk pratar i olika ordningar varje panel kommer de ständigt att flytta runt varandra!), Men även inom samma panel känns det lite onaturligt och tvingat.
  • Jag skulle lägga till något om ritningen inklusive shikimarus reaktion trots att det som naruto sa hände i samma panel, eftersom det verkar vara poängen med frågan.
  • @zibadawatimmy Ja, bilden är från en stilguide för en grupp som översätter manga. Jag tänkte bara visa det fjärde och femte textfältet för att visa att det vänstra är framför det rätta på grund av höjd (som svar på frågan). 7/8 sak ser säkert förvirrande utan någon förklaring.
  • 1 @MichaelMcQuade Manga och serier skulle vara dubbelt så långa om reaktioner inte skulle hända i samma paneler som texten eller åtgärden som åberopar reaktionen. Men ja, jag borde kanske ha sagt att panelteckningarna är en scen som inkluderar både dialog och följande reaktion. Precis som en stillbild från en film (där reaktionerna inte väntar tills all dialog är klar).