Anonim

Han gjorde det..

När Kaoruko och Azuma väcker hela Buranki på Treasure Island i avsnitt 1 får de en del av Buranki att falla till jorden. Åtta Buranki faller på Tokyo (enligt samtida nyhetsrapporter som ses i början av avsnitt 3 och enligt Hiiragi senare det avsnittet), räknas inte Oubu.

Men när Oubu faller till jorden (med Kaoruko, Azuma och deras far inuti) får vi detta flygfoto från Tokyo-området:

Som du kan se finns det några rökplommor som alla ligger på den västra sidan av bukten. Jag har markerat dem med röda prickar i bilden nedan:

Det finns dock bara sju plymer. Var föll den åttonde Buranki?

Nyhetsrapporterna omkring 1:00 i avsnitt 3 anger att det finns rapporter om Buranki som fallit i Ohta, Toshima, Chiyoda, Shinjuku och Sumida. Vi ser också bilder av en förstörd Buranki i Bunkyo-avdelningen.

Nedan har jag överlagrat ett diagram över avdelningarna i Tokyo över skärmdumpen i frågan (som tack och lov är ganska lätt att göra på grund av Tokyo Bays distinkta form).

I grönt har jag skisserat Sumida. En Buranki ska ha fallit där, men det finns ingen rökrök. De andra avdelningarna som listas har alla rökrökar i tema, så min bästa gissning är att någon bara glömde att rita en plym i Sumida.