Anonim

Saker du borde veta om mig!

När anime och manga först kom över till engelsktalande områden, antar jag att det behandlades mer som traditionella nationella serier var, och att mangafans fortfarande huvudsakligen var komiska fans - snarare än att det var en skillnad som idag.

Vad var den första offentliga gruppen som hade en anime / manga fandom det var distinkt från Western Comic Fandom?

Enligt intervjuer med medgrundare Fred Patten, Cartoon / Fantasy Organisation (C / FO) var den första anime / mangafanklubben som startades 1977. Baserat i Los Angeles började gruppen expandera till flera avknoppningsgrupper på 80-talet, inklusive en annan stor grupp i New York:

1980-talet C / FO New York-möte.

De flesta sätt att komma åt anime och manga var begränsade då. Du var antingen tvungen att känna någon i Japan eller besöka en av väldigt få japanska bokhandlar. Nästan ingen av dem har engelska översättningar.

(src)

Även om det kan ha varit några små sammankomster av vänner före C / FO, var det den första gruppen som var öppen för allmänheten.

Många av de tidiga medlemmarna i C / FO blev framstående personer i uppkomsten av furry fandom.

Tyvärr, på grund av politisk stridighet, slutade splintergrupperna gradvis att existera och lämnade bara den ursprungliga LA-filialen aktiv. Deras nuvarande webbplats uppdaterades senast 2013.

Än idag är Los Angeles en av de viktigaste platserna i engelsktalande territorium för anime, värd för en av de största kongresserna - Anime Expo

1
  • 2 För intresserade kan du läsa mer om detta på wikipedia