Anonim

Madonna - Girl Gone Wild

På Typ-Moon Wikia-posten för Geis står det här:

Kontrakt som används av Kiritsugu Emiya
Bindande magecraft: Target Kiritsugu Emiya
Vapen från Emiya-familjen befaller härmed: Förutsatt att följande villkor är uppfyllda, ska denna ed bli ett bud och binda målet utan undantag.

Ed:
Till den femte chefen för Emiya-huset, Kiritsugu, son till Noritaka: beträffande både Kayneth Archibald El-Melloi och Sola-Ui Nuada-Re Sophia-Ri, är alla avsikter och handlingar för att döda och skada förbjudna i all evighet.

Betingelser:
Använd alla kommandotätningar och låt tjänaren avsluta sig själv.

Nu har jag bara sett fram till avsnitt 10 men från hur detta läser verkar det ha varit på plats innan till och med den första striden mellan Sabre och Lancer sedan i avsnitt 10

Sola-Ui Nuada-Re Sophia-Ri är Lancer's Master och bryr sig förmodligen inte om Kayneth eftersom hon älskar Lancer

Kiritsugu hade dock försökt döda Kayneth vid mer än ett tillfälle och det verkar inte finnas något som försöker hindra honom från att bryta denna Geis. i Ödet / Övernattning i en av Heaven's Feel dåliga slut, det visas vad som händer när Shirou går mot Geis han bildar med Rin

När han väl planerar att gå emot Rins önskan att döda Sakura Matou, finner han att han inte alls kan flytta sin kropp för att stoppa henne. Han befrias omedelbart efter Sakuras död, eftersom det inte längre finns någon anledning att binda honom.

och i C Chulainns legend orsakades hans bortgång när han placerades i en situation där han var tvungen att bryta en Geis

  • Neka aldrig en måltid som erbjuds av en kvinna
  • Ät aldrig hundkött

Han erbjöds en måltid hundkött av en kvinna och som sådan var han tvungen att bryta en Geis.

Så medan jag kanske hoppar pistolen här och frågar detta innan jag tittar på hela serien, var visas denna Geis med Kiritsugu och Kayneth? Om det var före den första striden mellan Sabre och Lancer, varför fanns det inget som verkställde Geis som det var med Shirou?

4
  • Du hoppar med pistolen. Titta på hela serien.
  • @senshin så geis görs faktiskt senare i serien?
  • Ja, senare i serien. Du kanske vill undvika att läsa wikien så mycket - du bara skämmer bort dig själv för framtida plotpoäng.
  • @senshin jag försöker undvika Fate / Zero-element eftersom många TYPE-MOON Works jag måste hoppas bli översatt och lokaliserad så jag kan inte bara undvika wikien tills det arbete jag vill läsa upp släpps (hoppas på ett öde / Extra CCC-lokalisering verkar vara nästan död). Jag vet redan kärnan i Ödet / Noll ändå från andra verk, Sabre ogillar Kiritsugu på grund av sina handlingar, Sakura räddas inte av sin farbror, Waver "tvingas" till tjänst av Reines i en liknande fråga som hur han gör i Ödet / Apocrypha och jag hade redan läst upp Geis innan Fate / Zero's anime släpptes

Spoilers för andra halvan av Fate / Zero:

Efter Caster-nederlaget i avsnitt 15 går Kayneth till kyrkan (i avsnitt 16) och ber Kireis pappa om en kommandot som en belöning för att ha hjälpt till att besegra Caster (inte att han gjorde en jävla sak; det var allt Lancer). Kireis pappa går med på det och ger honom en kommandotryck. Vid mer eller mindre samma tid bortför Maiya Sola-Ui och skär också av armen med Command Spells. Lancer återvänder till Kayneth vid denna tidpunkt och kan inte längre hitta Sola-Ui nu när hennes kommandotryck har avbrutits.

Sabre (med Irisviel) stöter på Lancer vid denna tidpunkt och de börjar duellera. Samtidigt, lite borta från duellen, dyker Kiritsugu upp med Sola-Uis kropp och föreslår en geis till Kayneth - Kiritsugu lämnar Sola-Ui med Kayneth och kommer aldrig att skada någon av dem, förutsatt att Kayneth använder alla sina Command Spells och beordrar Lancer att begå självmord. Kayneth håller med, eftersom det verkar vara den enda vägen ut ur situationen och tvingar Lancer att döda sig själv. Kayneth andas lättnad, eftersom han och Sola-Ui nu är säkra från Kiritsugu och Sabre.

Naturligtvis ligger Maiya i väntan med en prickskyttegevär och dödar Kayneth och Sola-Ui omedelbart därefter. Hon var trots allt inte bunden av geisarna. Suger för att bli Kayneth.

I vilket fall som helst går det bara några minuter mellan att geierna träder i kraft och att Kayneth / Sola-Ui mördas av Maiya (vilket gör att geisna blir en del). Geierna eftertryckligen var inte i kraft när som helst innan det, och som sådan påverkade inte Kiritsugu / Sabres tidigare strider med Kayneth / Lancer.