Anonim

Vaniljbarn och varför det kommer ihåg - WCmini fakta

Yu-Gi-Oh! Duelist mangaserier skildrade duellerna under Duelist Kingdom-bågen med spelarna som satt vid duelleringsbord som var omgivna av en låda som projicerade holografiska bilder av striderna, medan Yu-Gi-Oh! anime-serien skildrar Duelist Kingdom-dueller på de stora fältstorlekarna där spelarna stod mycket långt ifrån varandra.

Finns det någon anledning till att anime-producenterna bestämde sig för att göra en så märkbar (men icke-påverkande) förändring av hur duellerna ägde rum?

2
  • 10 Kanske en konversation som: "Att sitta ner ser tråkigt ut, hur kan vi få det att se coolare ut?" "Låt oss göra det mycket större och få dem att stå på piedestaler!" Jag tror att vi bara kan spekulera.
  • Senare spelades kortspel på motorcyklar. Jag antar av en liknande anledning

Att sitta ner i en sluten låda som visar hologram av liten storlek ger inte upp de intensiva stridscener som mangan vill förmedla till publiken. Att skissa stora monster som hologram i mangateckningar är svårt med tanke på att duelleringsfältet måste visa upp både monster och duellister. Det skulle ta ett stort utrymme på sidan.

Också när anime skapades, betonades att dueller skulle bli mer interaktiva än att bara visa monster som skriker. Precis som monster nu kunde lanseras från kanoner, kunde Gaia the Fierce Knight nu galoppera och mycket mer.

Den största troligaste anledningen är att Yu-Gi-Oh-serien faktiskt var starkt baserad på mangan 1998-1999. Showen varade i 27 avsnitt. Men år 2000 gjorde Nihon Ad Systems och Studio Gallop en andra anpassning med anime på en annan väg och knyter samman den med handelskortspelet. Eftersom de kopplade in det med kortspelet och att målmarknaden var barn tyckte de förmodligen att det var ett roligt och uppfinningsrikt sätt att uppleva duellerna i showen som liknar hur du skulle uppleva en riktig duell i verkliga livet.