Anonim

Swordland - SAO utökat huvudtema ~ MEGA MASH-UP ~

Jag förstår inte vad berättelsens tema är. Även om jag kan följa den romantiska aspekten av anime, förstår jag inte vad historien försöker berätta för oss.

Det kan ha berott på att Glasslip var den första originalanime som P.A. Works har gjort. Andra serier (som är anpassningar) var inte så förvirrande, och vissa lyckades skicka sitt meddelande till tittaren. Hanasaku Iroha handlade om självupptäckt. Nagi no Asukara var centrerad kring "Kärlek för samman människor".

Så vad var temat för Glasslip? Vad försöker historien berätta för oss?

3
  • Jag har inte sett anime men behöver det ett meddelande / tema till det annat än möjligen Slice of Life? Jag är inte helt säker på att YuruYuri har ett meddelande / tema
  • +1, jag skulle vilja se fler analytiska frågor som denna på webbplatsen. Jag hoppas bara att mods inte stänger det som alltför opinionsbaserat. Tyvärr har jag inte sett Glasslip, så jag kan inte bidra.
  • @ Memor-X: YuruYuri är mer en gag-anime, så det är mindre benägna att skicka något meddelande. (Även om inte alla gag manga / anime är ogiltiga för meddelanden. Hayate no Gotoku har flera kapitel som är väldigt lärorika). I fallet med Glasslip är det en vanlig bit av liveanime, så jag förväntar mig att det finns ett visst syfte med att berätta en sådan historia (eftersom det inte använder mycket av fanservice eller moe att dra in tittare som de flesta av den senaste anime) .

Jag tror den här frågan är meningsbaserad, men inte i en utsträckning där det inte rimligt kan besvaras. Hur som helst, det är ett beslut som någon annan kan fatta.

Glasslip handlar om tonårsliv, men utan många av de klichéer som finns i många shower - karaktärer är osäkra på många saker - kärlek, vänskap, framtid och i allmänhet växer upp.

Det är därför som inte mycket händer under showen - karaktärerna är nervösa för det faktum att de nu kan träffas i gruppen, att en ny person har stört deras sociala krets, att de snart kommer att separeras när de går vidare till nya skolor och nya områden.

Dessa osäkerheter visas abstrakt i karaktärens interaktioner:

  • Touko känner sig 'osynlig' i sin vision att titta på fyrverkerierna där hon ignoreras av alla sina vänner.

  • Kakeru har många interna monologer med olika instanser av sig själv som visar sina interna konflikter. Han sover också ute i ett tält eftersom det ger honom en känsla av säkerhet och tillhörighet, vilket han vanligtvis saknar på grund av sin familjs ständiga flytt.

  • Yanagi börjar springa i frustration över sin obesvarade kärlek

Det är intressant att notera att Sachi och Hiro, som inte dröjer med sin väns potentiella reaktioner på deras förhållande, har en orubblig hängivenhet mot varandra (förutom Sachis vilseledande som orsakar en liten rörelse).

Och det är sant att detta var en vändpunkt i alla deras liv: Toukos liv stördes av den gästande främlingen, Sachi & Hiro är nu i ett kärleksfullt förhållande, Yanagi har lämnat sin modellkarriär, Yuki har slutat springa och har splittrats från gruppen. Kakeru har också rest någon annanstans men upplevt samma motstridiga känslor som Touko gjorde under sommaren

Om man letar efter en menande i Glasslip skulle jag säga att det är att inte oroa sig för andras uppfattning om dig, att växa upp är en förvirrande, känslomässig tid och att du hittar vem dina sanna vänner är under testtiderna.

Jag rekommenderar att du läser dessa reddit-analyser av de sista avsnitten:

http://www.reddit.com/r/anime/comments/2grlj5/spoilers_glasslip_episode_12_discussion/cklxbkn

http://www.reddit.com/r/anime/comments/2hfo2a/spoilers_glasslip_episode_13_final_discussion/

1
  • 1 Ville bara påpeka att Kakerus familj inte rör sig lika mycket som resor utomlands under långa perioder. När Yuki besöker Kakeru och frågas hur han visste adressen, rycker Yuki på med "Okikura är ett mycket känt namn i den här staden". Så familjen Okikura har en fast bostad i stan under en längre tid. Kakerus vistelseort är okänt när det gäller slutet, och säger att han stannade eller åkte utomlands är spekulation.

Betydelsen i Glasslip handlar specifikt om idén att relationer kan vara mycket störande för dynamiken bland en grupp vänner, och mer specifikt är det en historia om hur dejting kan driva människor i en grupp ifrån varandra och det även med magi (som Tokos förmåga att kika kort in i framtiden), att dejta och bli kär är så knepigt att magi kanske inte är för bra [1]. Anledningen till att dessa teman står framför och i centrum kan ses i animeöppningen, som visar Toko och hennes kompisgrupp som mycket nära. Men med Kakerus ankomst blir saker mycket mer rörigt eftersom Toko överväger att träffa honom. För att låta henne utforska denna möjlighet hamnar Toko upp regeln där hennes vänner inte kan träffas. Denna handling kommer från en självisk önskan att veta mer om Kakeru på grund av det mysterium han verkar ge bort.

Denna handling får i slutändan oförutsedda konsekvenser för alla, och det är här magin med att se in i framtiden kommer in. Trots att både Toko och Kakeru har denna kraft, kan de i slutändan inte förutse vad som händer i deras egen framtid. I Tokos fall ger makten henne inte en fullständig bild av vad som kommer att hända med hennes grupp av vänner. Anledningen till att glaspärlor väljs för att fungera som ett medium för dessa visioner är att den bekanta världen genom dem verkar förvrängd, en bild av världen men inte riktigt verklighet.

Dessa meddelanden visas gång på gång i Glasslips öppning, vilket är vackert gjort: ledtrådar till vänens grupp gamla status quo och införandet av framtidens visioner, alla samlas för att visa att saker som relationer alltid förändras, och det är knepigt att förutsäga vad som kan hända [2]. Detta är vad Glasslip handlar om: turbulensen och oförutsägbarheten i tonårsförhållanden [1]. Meddelandena från Glasslip handlar inte bara i stort sett om vändpunkter, det handlar inte heller om att oroa sig för vad människor tycker om sig själv: Kakerus introduktion till Glasslip fungerade som en katalysator för att driva Tokos vänner ifrån varandra och konsekvenserna märks. Bortsett från det har jag märkt att alla analyser och svar där ute, särskilt på Reddit, är ofullständiga eller felaktiga eftersom de helt utelämnar vad Kakeru kallar Framtidens fragment. Öppningen visar att de är en central del av anime [2].

Källor

  1. https://infinitemirai.wordpress.com/2020/09/25/worst-anime-challenge-the-themes-of-glasslip-explained-yet-again-and-revisiting-p-a-works-parvulum-opus/
  2. https://infinitemirai.wordpress.com/2015/09/14/a-glasslip-analysis-deciphering-what-glasslip-intended-to-be-about-through-its-opening-sequence-and-its-impact- förväntningar på tittaren /