Anonim

चर चांद गायब हो गया तो क्या होगा? | Vad händer om månen försvinner? | Vetenskaplig

Du vet hur de nämner LHC och om hur det kan skapa mini-svarta hål och saker som världsidéerna

Också hur gränsen på 36 byte fungerar för en D-post och teorierna bakom time-hopp-maskinen. Var tror du att de fick det ifrån?

8
  • Ugh inte alls.
  • Relaterat på fysikens systersida: Kan svarta hål skapas i miniatyrskala ?, även om du antagligen måste lista mer än "och sånt". Hur som helst, tidshoppsmaskin är fortfarande en omöjlig sak, så jag vet inte hur det kan vara korrekt. Annars kan forskare bara göra vad den här anime gjorde, och jorden kommer att bli en bättre plats (eller inte).
  • Det var 36 byte, btw. Inte som det betyder dock.
  • @AkiTanaka ehh Jag förstår vad du menar med att du inte är möjlig, även om teorierna kan baseras på verkliga teorier, eftersom "världslinjen" faktiskt bygger på en av multiversitetsteorin.
  • Ah, okej, jag förstår vad du menade. Du frågar om teorierna inuti anime (och / eller VN) baserades på befintliga teorier från verkliga världen, inte smink ... men inte om det är sanning. Är jag korrekt när jag tolkar din fråga?

Den mest orealistiska delen av tidshoppsmaskinen är att de var tvungna att dekomprimera det 36-byte-meddelandet och lägga tillbaka det till huvudet. Och de använde bara en mobiltelefon för det.


När det gäller komprimering av en enorm mängd data till ett 36-byte (288-bitars) meddelande - ja, det är helt möjligt. Det bör dock finnas en dekompressor som också skulle använda en enorm mängd data.

Använder du ett svart hål för "kompression"? Det är ett skämt. Verklig komprimering fungerar inte så här. Det handlar om att skapa tabeller eller "ordböcker". Här är en enkel algoritm som kan komprimera vilken mängd data som helst till ett 1-byte-meddelande (ibland kan det inte):

Kompressor: ersätt "äpple" med "1", "orange" med "2", allt annat med "3: något annat".
Dekompressor: ersätt "1" med "äpple", "2" med "orange", meddelande som "3: allt annat" med något annat.

Ser? Den kan komprimera 5-byte- och 6-byte-meddelanden till ett 1-byte-meddelande!

Så LHC som skapade mini-svarta hål var en preliminär rädsla för icke-forskare om CERN.

Mini-blackholes själva är INTE hur tidsresor fungerar, de används inte för komprimering eller dekompression, faktum är svarthålsstorlek eller kraft eller "något" bestämde den maximala mängden data som kan gå tillbaka i tiden. Egentligen stod det direkt att resan genom svarta hålen i Steins; gate är specifikt ett Kerr Black Hole. mer information finns här.