Anonim

Kill la Kill Don't Lose Your Way

Det finns tre Kamui i showen: Senketsu, Junketsu och Shinra-K ketsu (Omnisilk K ketsu).

Shinra-K ketsu är på en annan nivå jämfört med andra Kamui. I alla fall, Junketsu är det samma som Senketsu, men han pratar aldrig. Är Senketsu skiljer sig från andra Kamui?

1
  • Senketsu är en falsk tillverkad av den gamla killen, och de andra två är äkta godrobes. Han trodde förmodligen att det skulle vara ett trevligt steg att lägga till lite intelligens och självmedvetenhet till hans det.

Senketsu är den enda Kamui som kan prata eller kommunicera. Senketsu kan bara kommunicera med Ryuuko. Detta beror på att Senketu gjordes av Dr Matoi med viss modifiering, det vill säga Dr Matoi använde Ryuukos centrala nervsystemets DNA med Senketus livfibrer, varför Ryuuko bara kan kommunicera med Senketsu och bära den.

Efter stridens slut i avsnitt 17, runt klockan 6.00, är ​​det en konversation mellan Ryuuko Matoi och Aikuro Mikisugi:

A: Dr Matoi gjorde ytterligare förbättringar och slutförde Kamui Senketsu. Senketsus livsfiber har splitsats med ditt centrala nervsystems DNA

R: Vad?

A: Det är därför han bara kan kommunicera med och bära av dig.

A är Aikuro Mikisugi, R är Matoi Ryuuko. Den exakta formuleringen kan bero på undertextsatsen.

Ryuukos centrala nervsystemets DNA är den främsta anledningen till att Senketsu kan prata men andra Kamui inte.


Men Satsuki kunde bära den och använda den. Anledningen kan vara att de är syskon. Satsuki kan höra och kommunicera med Senketsu. De är syskon så deras DNA matchar till viss del, och Senketsu innehåller Ryuukos DNA. Det här kan vara orsaken men detta är mer vad jag tycker än en bekräftelse av befintlig information.

1
  • Jag hittade ingen YouTube-video att länka så ingen video, jag kommer att lägga gif av den kommunikationen så fort

Det kan finnas många anledningar:

Först skapades Senketsu speciellt för Ryuuko. Detta kan ha skapat länk som gör att de kan förstå varandra. Det är uppenbart att Senketsu inte riktigt "pratar" med munnen. Det är mer som telepati. Denna telepatiska länk kan ha skapats antingen avsiktligt eller av misstag när Senketsu skapades.

För det andra är det fråga om relationer. Ryuuko och Senketsu är partners eller vänner. För dem är det symbiotiskt förhållande. Satsuki å andra sidan använder sin viljestyrka för att dominera Junketsu så att den kan användas som ett verktyg.Och som sådan fanns det ingen anledning för henne att lyssna på det, så även om Junketsu pratade skulle Satsuki helt enkelt göra det tyst, för Junketsu prata är inte vad hon behöver. Ryuuko och Senketsu var partners så det var uppenbart att de skulle prata med varandra.

Och det sista handlar helt enkelt om produktion: Skaparna tänkte helt enkelt inte på Junketsu som karaktär. Och som sådan gav de det ingen röst. Senketsu var enskild karaktär från tidig start och som sådan var det vettigt att få honom att prata. Och som sådan hjälpte han till karaktärsutveckling av Ryuuko. Junketsu på andra sidan var bara något som användes av Satsuki.

3
  • Re: första punkt - hela Makas familj kan inte höra Senketsu, så det verkar troligt
  • @ToshinouKyouko men i slutet kan Satsuki höra Senketsu
  • @OshinoShinobu Det faktum att Satsuki och Ryuuko är släkt skulle antagligen ha något att göra med det antar jag.

Enligt min mening är Senketsu den enda som kan prata för att den är speciellt gjord för Ryuko och förmodligen bara människor som Ryuko och Ragyo som är en del av Life-Fibers kan bära dem eftersom de är synkroniserade.