Anonim

Miloš Karadaglic - Mediterráneo (Album Trailer)

Jag började bara titta på Suisei no Garugantia och förstod inte varför det finns det oförklarliga (åtminstone hittills) kriget mot Hideauze-utomjordingarna. Vem attackerade först och av vilken anledning?

Om du precis började titta på serien kommer det här svaret att vara en enorm spoiler för dig. Informationen här kommer från avsnitt 9, så jag rekommenderar att du väntar på avsnittet innan du läser detta.

I avsnitt 9 fick Ledo information från det förflutna där han lärde sig om både Hideauze och kriget mellan dem och mänskligheten.

Spoilers från avsnitt 9 härifrån och framåt!

Före jordens femte istid genomgick en grupp människor tunga genetiska modifieringar för att anpassa sig till rymdmiljön så att de kunde migrera från jorden. Dessa människor kallades Evolvers. De mänskliga utvecklarna är det som blev Hideauze.
Det fanns länder som stod vid de utvecklare och länder som stod emot dem (den kontinentala unionen). Oppositionsrörelsen mot de utvecklare öppnade eld mot dem. Därifrån eskalerade saker till ett krig mellan "vanliga" människor och Hideauze (genetiskt modifierade människor), eftersom de båda ville fly från jorden (med hjälp av en portal som byggdes av Continental Union) och såg varandra som ett hot.
I grund och botten attackerade "vanliga" människor först, eftersom de såg de genetiska modifieringar som utvecklarna genomgick som ett slags hädelse (och var troligtvis rädda för dem). Kriget kom dock bara till vad det är nu för att Hideauze såg att portalen byggdes som ett hot mot dem (för att de skulle vara strandade på jorden) och beslutade att vidta förebyggande åtgärder mot "vanliga" människor.

Här är en uppsättning bilder från avsnitt 9 (klicka för att förstora):