Anonim

OnePlus 3 VS Samsung Galaxy S7 Edge - Hastighetstest! (4K)

Jag vet att varje anime (och manga) har olika ritstilar beroende på vem som ritade den.

Det är uppenbart att dessa inte ritas av samma person. Finns det dock några uppsatta eller vanliga skillnader i ritnings- eller animeringsstilar mellan dem som riktar sig mot olika demografi (shoujo, shonen, seinen, josei)?

3
  • Denna fråga är enligt min mening lite för bred. Och anime följer vanligtvis den ursprungliga källan (om någon) ganska nära för de flesta fall.
  • @nhahtdh Några förslag på hur man gör det mindre vagt?
  • Förmodligen begränsa till bara 2 demografiska? Egentligen vet jag inte. Den aktuella frågan är inte vag; bara att den är för bred, vilket ger dig mindre detaljerat svar.

Som @nhahtdh sa är detta väldigt brett, men jag ska försöka ge en översikt.

Shoujo innehåller mycket blommiga bilder och tenderar att betona könens figurer - breda, manliga axlar för killar; korta, smala, långbenta tjejer. Många av de kvinnliga karaktärerna har stora ögon med ögonfransar som sticker ut. Vanligtvis är färgerna som används i shoujo ljusare. Många gånger används färger som rosa, ljusbrun, gul och ljusblå.

Shounen konst är vanligtvis skarpare och mer definierad än shoujokonst. Uppenbarligen kommer det att finnas fler action-sekvenser med många dynamiska vinklar och poser. Shounen tenderar att använda mer mörkare färger som svart och mörkblått.

Josei karaktärer är mer realistiskt proportionerade än det överdrivna shoujokonstverket.

Seinen manga är en liknande kontrast från shounen, eftersom den är mer realistiskt proportionerad. Eftersom seinen vänder sig till de äldre männen är mycket seinen riktat material ecchi eller H, så det kan variera ganska mycket.

Inom genrer kan stilar också förändras. 4koma manga består av 4 paneler och är vanligtvis komediorienterad. På grund av brist på utrymme föredrar artisterna vanligtvis att använda enklare designade karaktärer. Detta liknar många komedi-baserade program som koncentrerar sig på skämt snarare än detaljerade, djupa karaktärer.

Självklart är mangan det mycket mycket artistberoende, men jag hoppas att detta ger en grov kontur.

Jag tycker det är värt att notera att program ibland kan parodiera konststilarna i andra genrer - som den här scenen från Kore wa zombie desu ka? med en stereotyp shoujoscen.

Referens - Shounen Vs Shoujo Art Styles

2
  • 3 IMO, 4coma är en stil av manga snarare än en "demografisk". Frågan ställer dock skillnad mellan manga av olika demografiska.
  • det är sant, resten är dock relevant. Jag redigerar det så att det blir tydligare