Anonim

Om Gowasu verkligen kan resa till framtiden när som helst, varför förutsåg han inte att Zamasu skulle bli oseriös? Han kunde ha förutsett detta även när han valde Zamasu som lärling?

2
  • Bara för att du kan betyder inte att du borde, och bara för att han var i framtiden betyder inte att han kommer att upptäcka allt. Jag undrar också om vilken ring du bär avgör vilken framtid du går till, eftersom Future Trunks-tidslinjen är annorlunda än den viktigaste tidslinjen och dess Future Trunks-tidslinje som han går till.
  • @Ryan Ur gudarnas synvinkel är Future-Trunks-tidslinjen den primära grenen. Silvertidsringen motsvarar denna gren. Gowasu förklarade att när en alternativ tidslinje skapas, dyker en ny grön tidsring upp, och att de fyra alternativa tidslinjerna beror på att "någon idiot dödlig lurar med tidsresor".

OBS: Mitt svar är nu klart. Tack för ditt tålamod medan jag redigerar.

För att svara på din fråga finns det många sammanhang ledtrådar ges genom dialogen i varje avsnitt. Jag kommer att peka ut dessa och lista mitt svar nedan.

Vad vi vet

för det första

När Beerus fick reda på att Bulma byggde en tidsmaskin nämnde han att tidsresor eller manipulering med framtiden är mycket förbjudet även för gudar, och att han skulle förstöra henne just nu för att begå ett så stort brott.

Detta bevisar att gudar har kunskap om tidsresor och har regler på plats för att skydda kontinuiteten i tidslinjen. Dessutom skäljer han aldrig på Whis för att ha använt tidsmanipulation två gånger (en gång mot Freeza och en gång för att rädda Gowasu för närvarande), vilket också bevisar att änglar inte följer samma protokoll som gudar och människor.

För det andra

Gowasu tar Zamasu till en avlägsen planet för att observera en mänsklig art under utveckling. Han skäller honom för att ha dödat en människa när de gick några tusen år in i framtiden eftersom Zamasu begick en handling som kunde ha förändrat hur hela arten skulle utvecklas.

Detta bevisar att gudar är förbjudna att resa om inte vissa omständigheter uppstår, men det är också uttryckligen förbjudet att interagera med saker i framtiden eller det förflutna.

Slutligen

Zamasu och Black säger båda i striden med Trunks (den specifika striden var den där han förvandlades till en hybrid av SSB och SS2) att det är på grund av Trunks handlingar under Cell / Android-sagan att hoppa fram och tillbaka genom tiden som verkligen hjälpte dem komma till slutsatsen att människor måste förstöras.

Mitt svar

Med dessa tre viktiga bevis är det mycket uppenbart att gudar kan resa i tid och de kan göra det efter behag, men de MÅSTE utöva en hel del diskretion och återhållsamhet när de gör det och bör bara göra det under vissa omständigheter.

Gowasu kunde ha sett in i framtiden för att förutsäga hans död, svek och allt detta, men om han gjorde det skulle han godtyckligt vidta åtgärder för att skydda sig själv och ändra tidslinjen som var förbjuden. Nu kanske han visste det och kanske inte.

Gowasu har emellertid sagt att Kai (Gud) har till uppgift att iaktta. Så jag tvivlar starkt på att han någonsin skulle se in i framtiden. Hela anledningen till att han ens använde tidsringen den gången han gjorde var att bevisa en poäng för sin student.

Så kort sagt, ja, Gowasu kunde ha gått vidare och förhindrat Blacks existens. Men om han gjorde det skulle det göra tre saker:

  • Motsäga hans karaktär
  • Förstör Black Black existens
  • Gör den aktuella berättelsen (vilket jag tycker är mycket underhållande) försvinner helt.
3
  • 2 +1, det är mycket troligt att Gowasu bara gick in i framtiden en gång på mycket lång tid, och det var med Zamasu som vi såg. Han skulle förmodligen inte riskera att bryta mot reglerna genom att gå in i framtiden för att lära sig om hans och Zamasus framtid, utan tro på att Zamasu bara var en upprorisk tonåring, och en dag skulle bli som han. Även om han kanske har känt och låtsats verkade det som om alla blev lurade och trodde att närvarande Zamasu inte var ond förrän kort innan han dödade Gowasu (och Whis vände om det)
  • 1 @Ryan tack för din kommentar. Även om detta är min egen spekulation, misstänker jag att det var sparringmatchen med Goku som pressade honom över kanten. Först var han äcklad av mänskliga varelser. Efter sin kamp med Goku blev han rädd och arg.
  • 2 Det kommer förmodligen helt att bli spekulation och inte helt förklarat, men det bekräftades att Black var Zamasu som tog Goku's kropp, vilket jag tror att han sa hände för att han kämpade mot Goku.Detta är dock bara Anime, eftersom det ser ut som Manga kan ta en lite annan väg eftersom det var Kibito istället för Goku som Zamasu skonade med när han introducerades. Även om Goku fortfarande kan spara med honom senare.