Anonim

/ a / sjunger Kimi no Gin no Niwa

I det sista avsnittet av Puella Magi Madoka Magica TV-anime, Homura verkar ha Madokas båge. I tidigare avsnitt använde hon bara vapen och bomber, när och hur fick hon detta vapen?

2
  • Tja, detta ÄR ett alternativt universum nu. Kanske adopterade hon Madokas vapen omedvetet? Om du har sett den 3: e filmen kommer du att inse att nästan allt går till den här serien ..
  • Homuras makt var ursprungligen tidsmanipulation, hon lärde sig att göra bomber från internet och stal vapen från militären och använde dessa tillsammans med sina krafter (som vi ser i hennes kamp med Walpurgisnacht), hon kunde mycket väl ha fått handen på en båge som hyllning till Madoka

+50

Hon fick sitt vapen från Madoka.

Detta är en fråga för Gen Urobuchi (Puella Magi Madoka Magica författare) vid en Nitro + Q&A Panel

F: Fick Homura sitt vapen från Madoka?

S: Vapnet Homura fick fylla hålet som Madoka lämnade när hon inte längre kunde använda fören. [Obs: Jag är inte säker på om jag har rätt, kanske någon som fortfarande kommer ihåg detaljerna om Madokas slut ordentligt kan fylla i mig med detaljerna i detta]

2
  • 2 men en sak som jag inte förstår är varför han sa att han inte var säker? är det inte han själv som skrev Puella Magi Madoka Magica?
  • 3 Jag antar att `` jag '' inom parentes betyder den person som spelade in QA-panelen, inte generalen Urobuchi själv.

Jag tror att det beror på att i det nya universum behövde Homura inte använda sin önskan för att rädda Madoka. Hon hade inget behov av tidsmanipulation, så istället för den enheten har hon nu en båge. I svarssektionen för frågor och svar (som citerats i det andra svaret) sägs det att fören skulle fylla i hålet, eftersom det inte finns någon orsak som skulle få Homura att få tidmanipuleringsförmågan i det nya universum.

Genom att söka efter detta får det mig att tänka, hon fick nog inte detta från Madoka eller vem det än är. Hon fick bågen genom sin önskan när hon sa "Det här är mina känslor gentemot Madoka! Det är därför, ännu en gång, ge mig makt ! Inte som skölden som skyddar Madoka utan som makten som slår alla som hotar henne! " eftersom hennes sköld erhölls av wraith.