Anonim

IT FELT LIKE LOVE Trailer (Movie Trailer HD)

In Love Live säger en karaktär som heter Nico Yazawa ständigt hennes slagord:

Nico nico nii!

Det verkar som om hennes fångstfras härrör från hennes eget namn, vid första anblicken. Ibland utvidgas den till en längre rad, som hon skulle säga, till exempel:

Nico-nico-nii ~ Anata-no haato-ni Nico-nico-nii ~ Egao todokeru Yazawa Nico-nico ~ Nico-nii te-oboete, Love - Nico

Vad betyder "nico nico nii" exakt?

0

+50

Det här är en ordlek som använder hennes namn (Nico) och onomatopoeia för "leende" eller (niko niko) Det är därför en del av den längre raden du har inkluderat har Egao todokeru/ "levererar ett leende".

Redigera: Efter att ha övervägt lite längre om detta gick det upp för mig att en annan aspekt som binder till leendelen av frasen är nii slut. På engelska när de tar en bild använder fotografer vanligtvis en fras som "Say cheese!", Eller på mitt modersmål "Say whisky!". De betonar ii ljud av ee och y att forma munnen till ett leende.

På japanska är (Hai, ost) också standard, men i mindre utsträckning + används också, svaret är 2, eller (Ni). Så den nii del framkallar också ett leende när man säger det högt.

1
  • 2 @ Maika_Sakuran0miya Din fråga ställde betydelsen av frasen; mitt svar handlar om den språkliga aspekten av det. Den delen av Time Travellers svar är kontraintuitivt mot det jag försöker svara på. Uttrycket är en avsiktlig användning av en ordlek för att överföra något meningsfullt: att hon vill att hennes idolpersonal ska få leenden till sina fans. Medan deras svar gäller någon annan idolanime, håller jag inte med om att det är hela bilden av detta fall. Om du frågar om det här är du välkommen att ändra eller göra en ny fråga.

Det verkar som om hennes fångstfras härrör från hennes eget namn, vid första anblicken.

Det är precis vad det är. Det är en del av hennes personlighet, något som ska charma publiken, hennes fans och anhängare.

Nico-nico-nii ~ Anata-no haato-ni Nico-nico-nii ~ Egao todokeru Yazawa Nico-nico ~ Nico-nii te-oboete, Love - Nico

"Nico-nico-nii", "Yazawa Nico-nico ~ Nico-nii" och "Nico " hänvisar bara till hennes söta och charmiga person (hon själv). Detta är ganska vanligt i all idolanime. Ett slagord är tänkt att vara iögonfallande, det behöver inte betyda något särskilt meningsfullt.

0