Anonim

Immunsystemet förklarade jag - Bakterieinfektion

Kan Madoka någonsin samla förtvivlan, eller förblir hennes Soul Gem ren för alltid? Enligt Kyubey tar hon förtvivlan bort från magiska tjejer som håller på att bli häxor. Om hennes Soul Gem blev besvärad, kunde hon potentiellt bli en häxa och förstöra sig själv (genom hennes önskan). Skulle det ens vara möjligt ??

hon kan potentiellt bli en häxa och förstöra sig själv (genom hennes önskan). Skulle det ens vara möjligt ??

ja, vi ser detta hända i avsnitt 12 efter att Madoka har gjort sin önskan som i slutändan får henne att bli en gudinna.

Efter att Walpurgisnacht förstörts befinner sig Homura på månen och ser Madokas besvärade Soul Gem sträcka sig över galaxen och kollapsar i ett sorgfrö innan hon blir Kriemhild Gretchen. det är då Madoka dyker upp och vi ser henne anta sin gudinnas form och enligt hennes önskan kan hon förstöra till och med sin egen häxform. dock måste Madoka fortfarande finnas för att fortsätta radera häxor även efter att hon förstört sig själv och denna paradox är det som leder till att universum måste återskapas.


i Madokas universum kan vi dock inte bekräfta om Madoka ens har en Soul Gem. medan amiami har haft en Ultimate Madoka Soul-pärla till salu en gång tidigare (historiska bilder) är problemet att Madokas gudinneform inte visar något som ser ut som en opal på henne i hennes universum som visas i Rebellion-filmen

och Magical Girls har i allmänhet samma färgade pärla på sin kropp som deras Soul Gem och Ring. Vad mer är Ultimate Madokas pärlor på den övre delen av hennes klänning kan ha samma färg och form som hennes Soul Gem i det föregående universum men det visar inte en märkbar metallram runt den som i hennes Magical Girl-form (Designs for Homura, Kyoko , Sayaka, Mami, Nagisa visar sina Soul Gems i Magical Girl-form).

det finns också det faktum att det var inkubatorns logik att en Magical Girl's Soul existerar utanför deras kropp i form av Soul Gem. det är möjligt att Madoka's Soul är tillbaka i sin egen kropp efter att ha blivit en gudinna.

Jag skulle spekulera i att Madoka, som en gudinna och konceptet som kallas "Cyklarnas lag" som alltid fanns i universum, är en skillnadsexistens än en magisk tjej och inte bunden av deras regler. även hennes egen önskan säger detta

Jag vill radera alla häxor innan de ens föds. Jag kommer att radera varje häxa i varje universum, förflutna och framtida med mina egna händer ... Jag bryr mig inte vad du kallar det. Alla de magiska tjejerna som höll på sina förhoppningar och kämpade mot häxor, jag vill inte se dem gråta. Jag vill att de ska hålla sig leende till slutet. Om någon regel eller lag står i min väg kommer jag att förstöra den. Jag skriver om det. Det är min bön. Det är min önskan. Ge det nu, inkubator!

och som i hennes universum kan cykellagen inte bli en häxa

Som Madoka själv förklarar i slutet av avsnitt 12 av anime,

om hennes önskan verkligen blev verklighet skulle hon inte ens bli en häxa, varför hon blev en gud och införlivades i cykellagen. Hon visas till och med stoppa sin egen häxform och det var därför hon kunde skapa en ny värld där häxor inte fanns. Så för att uttrycka det direkt är svaret nej.

I den huvudsakliga TV-tidslinjen fanns lagen ett ögonblick, absorberade korruption av alla häxor, förvandlades till en häxa och förstördes av sitt eget förflutna jag.

Dess skapande och förstörelse hände i en tidslinje av det gamla universum, men det verkar över hela tid och rum inom alla tidslinjer. Om lagen alls upplever linjär tid kommer den så småningom att återvända till det gamla universum för att bli en häxa och dö.