Anonim

Framtiden för Tesla Stock | Farorna med Kina och S&P 500.

Jag vet att Mai-Hime och Mai-Otome är anime (och kanske manga) serier som är relaterade till har olika plottar. Jag undrade om det finns en viss punkt där de delas (som FMA och FMA: Brotherhood) eller om de är helt annorlunda. Om de är olika, hur är de kopplade utöver skapade av samma produktionsföretag?

1
  • det har fortfarande samma poäng till historien att det finns en tjej som vill skydda alla och allt som är viktigt för henne i hennes liv. har hon föräldrar? har hon en bror? har hon någon hon gillar? har hon vänner som försöker döda henne? räddar hon dem till slut? dör hon och återvänder till livet? är hon skog för att gifta sig med någon som hon inte ens gillar? får hon magiska krafter som hon inte vet hur man använder och bekämpar monster? det är allt för att veta bye och thx

De är helt annorlunda, My-HiME är mer eller mindre i vår värld medan My-Z HiME (My Otome) spelar in i ett fiktivt universum.

De är grovt kopplade av karaktären och deras personligheter som finns i båda serierna, som Mai och Natsukis rivalitet, Natsukis Same Sex Relationship with Shizuru (I My-Z HiME är de mycket mer öppna, i My-HiME är de bara öppna med varandra om deras känsla nära slutet) och Haruka hett personlighet och malapropism med Yukino alltid korrigera henne.

Båda serierna visar också att kvinnorna är de med makt som också måste komma överens med sin ungdom och kärlek samtidigt som de kontrollerar denna makt. i My-HiME valde man att ha makt på bekostnad av den person som flickan älskade mest (varningen Natsuki ger Mai innan hon väcker sitt barn) medan det med My-Z HiME valde att ha makt och aldrig vara med en hane (förklaras av hur Y-kromosomen kommer att förstöra nanomaskinerna och därmed kan Otome inte ha någon relation med män)

1
  • Det var faktiskt Nagi som varnade Mai, inte Natsuki. En tvetydig och ganska värdelös varning om att hon skulle sätta sin "mest värdefulla" eller "viktigaste" sak på spel - implikationen är hennes liv, när det i själva verket är den person som är viktigast för henne.

De Mai-HiME serien är den främsta anime där Hime, en forntida makt som är född i utvalda människor som kommer att kämpa för att bestämma befälhavaren för det nya årtusendet (mellan gott mot ondska) och en utländsk organisation som försöker svänga resultaten genom att härma den makten.

De Mai-Otome serierna ska sättas ett årtusen senare efter att människan har migrerat till en annan planet. Tekniken som användes av människor för att äntligen kunna nå stjärnorna är den exakta tekniska utvecklingen efter att ha försökt efterlikna Hime-förmågan. Och som ett årtusende har gått ... Hime-användarna återföds en ny, och mörkret följer efter dem i en annan form ...