Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

ODM har ett begränsat intervall. Det finns en gräns för hur länge det kan driva två krokar. Eller bara en, beroende på vad användaren bestämmer. Men jag vet att det finns massor av inkonsekvenser, eller det kan inte vara det, för scouterna tappar sällan maximalt, precis vad som är närmast.

just nu är den här av Mikasa eller Hange som kämpar för att ta ut Armored Titans ögon med åskspjut. Vad är det totala utbudet av ODM-växlar?

2
  • Jag vet inte max, men jag vet att ODM är mindre exakt, effektiv och användbar när den används på ett riktigt långt avstånd. Jag kan inte komma ihåg om det är begränsat av trådlängd eller gripkraft men på något sätt, att skjuta från max räckvidd betyder att gripen kommer att ha tappat sin kraft och potentiellt inte ens bryter igenom trä / tegel, och det är om du ens träffar ditt mål . Du måste använda mycket mer gas för att stråla uppåt och hindra dig från att glida över marken och när du slingrar dig mot ett enda mål riktigt långt borta blir alternativen för att undvika att slå det objektet mycket begränsat.
  • Ja, det är några fakta. Vi ser människor kämpa långa sträckor och stanna där en stund. Under säsong 2 går Jean, Conny, Shasha och co för att hitta Eren men de hittar Yimir. (det är här hon äter Historia) de samlas inte om de bara flyger. så jag antar att de kämpar för att komma mycket långt borta.

Vi kan försöka använda matematik här lite, vilket definitivt inte är ett hotande sätt att starta detta svar.

Detta är en Mikasa-figur som i grunden står rakt upp, enligt wiki är hon 176 cm lång (jag ska göra en imperial konvertering av mitt slutliga svar), på bilden är hon 532 pixlar lång och trådrullarna är 32 pixlar diameter, vilket innebär att spolarna har en diameter på ungefär 11 centimeter.
Det känns lite litet för mig, låt oss runda det upp till 20 centimeter och krita de olika mätningarna upp till förkortning.

Ståltråden är upprullad inuti dessa cirkulära behållare, och här blir vi riktigt matta. Jag pratar om integrerad beräkning.

Vi kommer dock inte att bry oss om det, utan istället använder vi den här praktiska webbplatsen som har ett verktyg där du bara kan mata in värdena.

Det behöver dock vissa värden, tejptjocklek (eller i vårt fall ståltrådstjocklek) och den inre diametern på spolen / rullen.
Ovanstående diagram föreslår en liten innerdiameter, bara en liten kugghjul, så låt oss uppskatta att den är 1 cm, och trådtjockleken också 1 cm.

Låt oss infoga dessa värden (multiplicerat med 10 eftersom millimeter förväntas):

Det är en räckvidd på drygt tre meter (eller 10,29 fot), helt klart fel med tanke på vad vi har sett i showen. Våra uppskattningar av innerdiameter och trådtjocklek var dock redan mycket generösa och vi "rundade upp" den yttre diametern till 20 cm.

I grund och botten kan de små trummorna vi ser inte realistiskt rymma den mängd kabel vi ser på showen. (Förlåt)

Men det finns inte heller någon officiell källa som anger ett maximalt intervall jag kunde hitta (annars hade jag inte brytt mig om allt detta, försäkrar jag er).

Titta kanske på det längsta skottet de gör i showen / manga och anta att det är ungefär längst ut? Även om det kan vara svårt att mäta det faktiska avståndet
(Jag minns inte något specifikt gripande skott som faller under det avsedda målet (på grund av räckvidd), men det skulle naturligtvis vara en mycket mer användbar information.)

1
  • Jag tror att jag har sagt att det längsta skottet de har gjort i anime (jag använder inte mangan för att det inte rör sig) är i min kommentar ovanför din fråga i jätte trädskogen.