Anonim

DEREZZED MOT VÄGEN

Jag är ett stort fan av Shunsuke Kikuchi, kompositören till BGM (bakgrundsmusik) för Dragon Ball-animer som den här:

https://www.youtube.com/watch?v=Apzgm_hpoZw

Även om jag vanligtvis bara hittar hans musik för Dragon Ball online som YouTube, etc, undrar jag om några av hans andra verk kan lyssnas på online.

8
  • Kanske fråga på musikfans istället?
  • @Unihedron förstås, men att fråga här ökar chansen att faktiskt få svar? Anime- och mangafans känner ibland japansk kultur medan "musikfans" -forum kanske är lite mindre specifikt ...
  • area51.stackexchange.com/proposals/59039/…
  • Letar du efter en lista över media han är krediterad för eller en lista över enskilda delar han har arbetat med? Du bör vara mer specifik på det du letar efter.
  • Även om det är givet att du nämnde det, antyder din titel att du ber om en lista med verk, som väcker frågor som du letar efter mer eller länkar till media. Båda är breda frågor, men det senare är lite mer så som de äldre japanska kompositörerna sällan gör eller tänker ha sina verk (särskilt äldre) för att vara tillgängliga online så mycket mer ansträngning behövs för att gräva upp dem. Jag frågar dig bara detta så kan bättre skräddarsy ett svar på vad du specifikt vill ha mer och inte behöva fumla runt och försöka täcka alla baser.

Kompositören har ingen dedikerad kanal, eftersom inte många av hans verk är tillgängliga för streaming eller nedladdning lagligt online.

En diskografi och filmografi av hans verk finns tillgänglig. Eftersom han har jobbat för inte bara anime utan även live action-serier och filmer (som författare och / eller kompositör), är det bästa alternativet att använda en kombination av två listor och slå upp dem individuellt på webbplatser som Youtube.

4
  • Tack så mycket. Jag hoppas att kanske någon som talar flytande japanska också kan ge sina två cent om detta, eftersom det kan finnas fantastiska mängder information om sådana ämnen på japanska webbplatser som vi inte lätt kan komma åt.
  • @fabriced: Han har många verk: ja.wikipedia.org/wiki/%E8%8F%8A%E6%B1%A0%E4%BF%8A%E8%BC%94 80% av hans artikel om ja.Wikipedia är bara för att lista sina verk.
  • Tack, @nhahtdh, jag tror att den amerikanska sidan på Wikipedia för honom också har en bra lista över hans verk (och IMDb). Men länken du tillhandahåller tillåter mig inte att lyssna på några av hans verk, bara för att se en lista över hans verk på japanska.
  • @fabriced: Listan finns. Om du vill lyssna måste du söka efter det. Tänk på att alla verk är upphovsrättsskyddade, så om du hittar ljudspåret gratis beror på din tur.