Anonim

Försvara Jacob - Kritikernas plats | Apple TV

Det finns ett antal handtätningar i Naruto som används för att utföra jutsus. Jag vet att sälarna själva har olika stjärntecken. Finns det någon historia eller historia för dessa sälar, eller uppfanns den av skaparna av Naruto?

2
  • bara av nyfikenhet skulle jag säga att han är Obito, men vilken jutsu utför han?
  • Eftersom han är en Uchiha och hans sista tecken är Tiger tror jag att det är säkert att anta att det är en eldklotsteknik. Jag är inte säker på om vi någonsin har sett Obito utföra jutsus i jordstil. naruto.wikia.com/wiki/Hand_Signs#Basic_Hand_Seals

Handtätningarna i Naruto är baserade i Mudra, som är symboliska / rituella gester associerade med hinduismen och buddhismen. Mudra används i vardagen, från religiösa metoder till danser, även genom kampsport. Den mest kända Mudra är förmodligen A jali Mudr , som ofta följer med hälsningen Namaste.
I den franska versionen av Mudra Wikipedia-sidan länkar de verkligen direkt till Narutos handtätningssida, till skillnad från vad som händer på den engelska sidan. Men de lägger inte till mycket information förutom det faktum att de kallas Mudra, och att de är baserade på den kinesiska zodiaken.

Från Wikipedia sida om Mudra, om dess användning på Kampsport (höjdpunkt av mig):

En av de mer nyfikna saker som jag stötte på under min kampsportutbildning var att använda mudra i stridskonst. Mudra (japanska: in), för de som inte känner till dem, är dessa konstiga handgester som härrör från esoterisk buddhism (mikkyo), särskilt Tendai- och Shingon-sekterna. Dessa gester ska generera andlig fokus och kraft som sedan manifesteras på något sätt externt.

Men så vitt jag vet (och även enligt denna sida) användningen av Mudra i Ninjutsu består av Kishimoto (återigen, höjdpunkter av mig):

Även om användningen av handtätningar i ninjutsu helt består av Kishimoto, tätningar används som sätt att fokusera energi under buddhistmeditation. Det finns också speciella handskyltar, som kallas mudras används för att förmedla ett visst koncept till användaren. Till exempel betyder en höger hand som lyfts upp med handflatan utåt ingen rädsla , och ger användaren det konceptet s välsignelse genom sin meditation. Sälarna i Naruto är från den orientaliska zodiaken, de 12 djuren som nämner åren (jag föddes till exempel ormens år), till exempel egenskaperna hos varje säl som representerar vad djurets egenskaper är - t.ex. Tora / Tiger säl är eld.

I grund och botten används handtätningar i det verkliga livet i meditativ praxis och ska hjälpa användaren att komma in i ett visst sinnestillstånd.
I Naruto-universum beslutade Kishimoto att använda dessa forntida tecken på ett annat sätt (associerat med Ninjutsu), men deras syfte är i princip samma. Användaren utför handtätningar för att samla / forma chakra, vilket innebär att han går in i ett visst sinnestillstånd när han gör det. När en användare behärskar en jutsu måste han också utföra mindre / inga tecken innan han kan göra det, vilket innebär att meditationsfasen före användning av jutsu kan hoppas över / påskyndas. Ju mer man mediterar, desto lättare blir det för honom att komma in i ett tillstånd av meditation.
Så de är i grunden baserade på ett befintligt koncept men används i ett annat sammanhang (på Ninjutsu), med i princip samma funktion.

För mer info i Mudra, se även denna sida.

De är baserade på kuji-in. Liknar, men inte mudras.

Mudras lärs sig kring fred och lycka medan kuji-in utvecklas för att hantera fara och strid. "Mudras är att qigong" som "kuji-in är att budo taijutsu eller karate".

1
  • 1 Välkommen till Anime & Manga! Detta verkar vara en bra utgångspunkt för ett svar. Du kan dock ändå redigera för att förbättra det här svaret ytterligare, kanske genom att förklara en del av historien om det, och förhållandet med Naruto (t.ex. är det en vanlig teknik som används av ninja, eller egentligen icke-relaterad?)