Anonim

King Finrod Felagund - Episk karaktärshistoria

jag läste nyss Kodnamn: Sailor V och det fanns många referenser till Sailor Moon (Usagi och de andra vårdnadshavarna som skapar komos, etc.), trots att den förra skapades och publicerades först. Det var särskilt framträdande mot slutet, men Usagi uppträdde ganska tidigt. Jag är intresserad av att veta vad publikationshistoriken för Kodnamn: Sailor V var som. Och om några ändringar gjordes, vad de var och när de hände. En tidslinje av Sailor V och Sailor Moon kan också vara tillräckligt för att svara på frågan om mitt antagande om redigeringar är felaktigt.

Kodnamn: Sailor V uppträdde först som ett skott den 3 augusti 1991.
Den faktiska mangan skrevs sedan ganska mycket samtidigt med Sailor Moon manga, som startade bara några månader senare (28 december 1991) och som uppdaterades mycket oftare.
Det slutade till och med senare (3 juli 1997) än Sailor Moon manga (3 februari 1997).
Det möjliggjorde komos mellan serien.

Källor:
Kodenamn: Sailor V Wikipedia
Sailor Moon Wikipedia
Sailor Moon Wiki

Bara för att utarbeta lite om det andra svaret hittade jag en bra tidslinje i slutet av Pretty Guardian Sailor Moon: Short Stories Volym 2. Jag tar ut relevanta poster. Detta är från Kodansha engelska översättning, publicerad 2013.

Augusti 1991 / "Codename: Sailor V" debuterar !!
Naoko Takeuchi-senseis one-shot novell, "Kodnamn: Sailor V," som blir grunden för "Sailor Moon," visas i RunRun's Summer Break-utgåva.

December 1991 / "Pretty Guardian Sailor Moon" -serien lanseras !!
Den efterlängtade mangaserien börjar äntligen, i Nakayoshi Februari nummer.

Mars 1992 / "Pretty Guardian Sailor Moon" animerade tv-serie börjar sändas!

Mars 1992 / "Codename: Sailor V" dyker upp igen i RunRun's Spring Break Issue !!
"Sailor V" blir också seriell och visas samtidigt med Nakayoshi's "Sailor Moon." Följande april, RunRun startas om som en varannan månadstidning.

Februari 1997 / "Sailor Moon" emotionella final!
Mangaserien som har sträckt sig över fem år når ett lyckligt slut på Nakayoshi's Mars nummer.

November 1997 / "Codename: Sailor V" når en höjdpunkt!
Finalen av Sailor Guardian-seriens upphovsman, "Sailor V," visas i RunRun's Novemberutgåva.

September 2003 / "Pretty Guardian Sailor Moon Revised Edition" (12 volymer en toto, plus ytterligare 2 volymer) börjar publiceras !!

Oktober 2004 / "Codename: Sailor V Revised Edition" (totalt två volymer) börjar publiceras !!

Så det verkar som att bara det första kapitlet av Kodnamn: Sailor V (one-shot) publicerades före början av Sailor Moon. Dessutom, Kodnamn: Sailor V släpptes i långsammare takt och slutade efter Sailor Moon. I slutet av tidslinjen nämns reviderade versioner, men utarbetar inte vilken typ av ändringar som gjordes.