Anonim

MIN 2016 Honda Pilot

Ash Ketchum från Pokémon

Med att aldrig bli gammal menar jag att anime har sänts länge, men karaktären blir aldrig gammal. Jag tror att det mest populära exemplet för denna typ av karaktär är Ash Ketchum från Pokemon och Nobita och hans vänner från Doraemon. (Ja, jag inser att båda anime är för barn - jag kommer inte ihåg något annat exempel på att karaktären aldrig växer upp på länge). Men de flesta karaktärer från långvarig anime som jag känner till växer alltid upp, som de från Dragonball, One Piece, Naruto, Fairy Tail och Shin-chan. (Den sista jag nämnde har liknande egenskaper som Pokemon och Doraemon, även om jag inte är säker på att Shin-chan är för barn). Någon anledning bakom detta?

3
  • Jag antar att det beror på historien om anime. I pokemon är huvudhjälten Ash, som är huvudpersonen i anime. Om han blir gammal ser han inte bra ut som en pokemon-tränare xD Till exempel, i DBZ är goku en karaktär. Men om han blir gammal påverkar det inte anime mycket. Det är min åsikt.
  • 7 Se även: Hur hanteras tidens gång i Pokémon ?. Detta är inte heller unikt för anime. Överväga Simpsons; Bart har varit en pre-teen i mer än 20 år.
  • @berserk med Goku fall, han slutade bli äldre av DBZ (kom ihåg att han var ett barn i DB) och innan han kunde bli äldre dödade han sig själv och sa att det beror på att han är runt jorden är i fara ... hindra honom från att komma tillbaka i Majin Saga som en anda

Skaparen av Pokémon ville att barn som tittade på showen skulle kunna relatera till huvudpersonen Ash / Satoshi (personligen tror jag att huvudpersonen är Pikachu). Att hålla karaktären runt tio års ålder är ett bra sätt att få barn som är i denna ålder (tio) snart att titta på showen.

En möjlighet är att tidssprånget mellan avsnitt är kort. I Pokemons fall finns det cirka 887 avsnitt, men tidsperioden mellan avsnitten avslöjas aldrig. Om varje avsnitt inträffade rygg mot rygg har bara cirka 2,43 år gått sedan det första avsnittet inträffade, vilket är kort tid för vissa människor att förändras fysiskt. Ett annat exempel är Detective Conan, som för närvarande har 787 avsnitt. Om varje avsnitt inträffade rygg mot rygg har ungefär 2,15 år gått.Detta är relativt kort, särskilt för grundskolebarn, att förändras fysiskt.

Det finns ett par undantag, och en av dem är Doraemon. Doraemon har mer än 2000 avsnitt och även om varje avsnitt inträffade rygg mot rygg har mer än 6 år gått. För de som dessa är den enda troliga förklaringen att författaren ville hålla karaktärerna unga för att tilltala yngre publik.

3
  • Två år räcker för att skolskolan ska förändras avsevärt, särskilt när de går i klass 5 (om jag minns rätt), eftersom de närmar sig början av puberteten.
  • Jag har ingen expertis inom detta område, men åtminstone inom det område som jag växte upp i tenderade de flesta barn att vara desamma (höjd, fysiskt, ansikte osv.) Fram till deras övergång till gymnasiet. Men jag vet inte, hormoner kan flyta annorlunda i Japan.
  • Jag vet inte heller om Japan, men två år borde räcka för att varje barn ska kunna förändras, förutsatt att de inte är undernärda.