Anonim

8 bästa grafikkort 2016

Likaså bestäms handlingen och scenerna i förväg, eller är det fortfarande möjligt att ändra detaljer i berättelsen medan en anime sänds. I så fall finns det några serier?

Jag antar att du frågar om vilken typ av anime som görs av ett animationsföretag där handlingen och berättelserna alla är gjorda av författarna och regissören.

Det raka svaret är Ja. Handlingen kan ändras eftersom serien sänds om den inte slutfördes innan den sändes på TV eller om den påverkades av externa faktorer.

Ett känt exempel skulle vara Pokémon: Bästa önskningar. Där handlingen ändrades när episoderna Team Plasma VS Team Rocket var tvungna att sättas i bero på grund av jordbävningen Tohoku 2011. Ursprungligen skulle de två episoderna ha varit avgörande för plot av Pokemon BW, jordbävningen tvingade produktionspersonalen att ändra plot för serien för att undvika att sända episoder som avbildade jordskakande scener. Detta är ett fall där tomten ändrades på grund av externa resoner.

Detta avsnitt var ursprungligen planerat att sändas i Japan den 17 mars 2011, men skjöts upp, tillsammans med den ursprungliga BW024, på obestämd tid på grund av Tōhoku-jordbävningen och tsunamin och Fukushima Daiichi-kärnkatastrofen. Från och med Team Plasmas Pokémon Power Plot! Har dess händelser tagits bort från kontinuitet. Till skillnad från de enda andra avsedda episoderna i Japan, skulle denna tvåparter vara viktig för den övergripande historien istället för att vara en fristående episod.

Emellertid är dessa fall sällsynta och en del av tiden tillverkas anime när den sänds, så tomten kommer sannolikt att vara obestämd förrän bara en månad eller senare innan den sänds för riktigt sen produktionsbesättning.

Ett bra exempel skulle vara Neon Genesis Evangelion, där dess plot ändrades från att ha 28 änglar till bara 18, räknat människorna. Detta berodde främst på att Anno Hideaki misslyckades med att slutföra scenarier i tid, bytte tomter på grund av hans nya upplevelser när showen sändes vilket resulterade i produktionshelvet för NGE och dess plotförändring.

Vid avsnitt 13 började serien avvika avsevärt från den ursprungliga berättelsen, och det ursprungliga manuset övergavs. Antalet änglar reducerades till 17 istället för originalet 28, och författarna ändrade berättelsens slut, som ursprungligen hade beskrivit misslyckandet med Human Instrumentality Project efter en ängelattack från månen. Från och med avsnitt 16 förändrades showen drastiskt och kastade den stora berättelsen om frälsning för en berättelse med fokus på de enskilda karaktärerna.

1
  • 1 Inte relaterat till svaret, men jag rekommenderar att du tittar på Shirobako, som i grunden är en animedokumentär om att göra anime. Dess första säsong visar en verklighet där plotförändringar och sena skript kan förekomma, vilket sannolikt skulle vara ett roligare sätt att få svar på din fråga än att läsa.