Anonim

Fångdörr vattenrutschkana: Ihu's Breakaway Falls vid SeaWorld Aquatica Orlando, andra galna åkattraktioner

"Anime" som heter "Torkaizer" som kommer att skapas i Alter Ego Productions animationsstudio i Abu Dhabi skapas utanför Japan men kallas officiellt Anime. Kan en tecknad serie som skapats utanför Japan kallas anime?

Detta är den officiella trailern från studioens officiella konto på YouTube, i beskrivningen står det officiellt att det är en anime.

0

Anime är ett japanskt lånord som används för att hänvisa till alla typer av animationer. Utanför Japan, i andra länder, anses anime vanligtvis vara en typ av tecknad film.

Du kan skapa en tecknad film i en stil som liknar anime, men den kan inte riktigt betraktas som en anime. Varför inte, frågar du? Animering skiljer sig åt efter region. Detta kan bero på olika tekniker som används, ideologier som finns och resurser som finns tillgängliga för varje produktion eller studio.

Visst, anime kan ha olika stilar och också efterlikna stilar från andra länder, och linjer kan ibland bli suddiga när det finns samarbeten mellan studior från olika länder. Det som gör dem unika är människors ansträngningar, de människor som samlas för att göra dem. Anime är vad det är idag tack vare de ansträngningar som gjorts i Japan för genren.

Det är precis som att ha din etniska mat i ett främmande land. Vissa gånger kommer det nära men för det mesta måste det erkänna att det inte är detsamma som om du hade det i ditt hemland. Detta kan bero på olika orsaker, som tillgången på ingredienser, kockens skicklighet eller till och med receptet. Medan du kan säga att det är etnisk mat är det bara inte detsamma.

5
  • Koreansk anime är fortfarande anime, nej? Särskilt eftersom de flesta japanska anime ritas av koreanska animatörer.
  • amerikansk pizza är fortfarande pizza, nej? klassificera något med region låter dumt ..
  • 2 @Esq Det finns en tydlig skillnad mellan koreansk animation (aeni), kinesisk animation (donghua). Precis som du inte kallar alla bilar "bil". Du hänvisar till dem efter deras märke (och modell). Vad ska man skilja mellan amerikansk pizza, från grekisk pizza, italiensk pizza, kinesisk "pizza" eller till och med japansk "pizza?" Vad är det som skiljer olika korv från varandra? Varför bry sig om att kalla någon amerikansk eller europeisk? Jag menar att de alla är mänskliga. Bortsett från deras hud- och hårfärg ser de alla ut i alla fall.
  • 1 @Catija är tween-animationen outsourcad till många asiatiska länder som Vietnam, Korea och Kina, men den primära produktionen, som källmaterial, karaktärsdesign, manus, nyckelanimering, etc är fortfarande japanska. Medan vissa delar av Apple-produkter tillverkas och monteras i andra länder som Kina eller Japan, genomförs designen i Kalifornien. Även om det inte är helt amerikanskt. Produkterna anses vara amerikanska snarare än kinesiska, eftersom den huvudsakliga idén, produktion och marknadsföring av alla produkter i Amerika. Endast arbetskraften är outsourcad.
  • Och hur är det med att utbilda animering eller manga till utlänningar i japan? (Som händer idag) Lärarna är japanska, men du måste först lära dig japanska, vem skulle lära allt detta till utlänningar i det landet så om utlänningar som får utbildning till animera eller arbeta i manga skulle de kunna göra anime eller manga på ett autentiskt sätt, precis som japanerna gör, eller hur?

Strikt taget är 'anime' bara animationer som produceras i Japan, eftersom det är det japanska ordet för tecknade serier / animationer, men deras distinkta stil dikterar ibland hur människor definierar dem som 'anime'.

Till exempel, Avatar: The Last Airbender produceras i Amerika, men tar på sig många av de anime som kännetecknar anime:

Omvänt ser Panty & Stocking mycket ut som någon västerländsk animation och produceras i Japan.

Definitionen av anime är ett ämne som ofta diskuteras, så det verkar inte finnas något slutligt svar. Det är nog bäst att beskriva föreställningar utanför Japan som 'anime-utformade' snarare än som 'anime'.

Denna fråga kan också vara av intresse: Vad skiljer anime från vanliga tecknade filmer?

2
  • Så att Panty & Stocking har den amerikanska esken som du säger men allt gjordes av japaner?
  • 1 @ user25750 ja, den är animerad av Gainax, en japansk animestudio.

För japanerna anses det fortfarande vara anime. Detta beror på att för japaner hänvisar anime till alla animerade verk.

För alla utanför Japan blir det mörkare. Amerikaner använder specifikt substantivet för att betyda "animation skapad i Japan". Så eftersom det inte skapades i Japan är det inte en anime som amerikanerna skulle känna igen det.

Det finns verkligen andra tankeskolor om att det är mer en konstform än en genre, men det är en annan sak.

I slutändan beror svaret på vilken ordbok du tittar på, men om det skiljer ordets faktiska betydelse från användningen, så kan ett verk kallas anime även om det inte gjordes i Japan.

"Anime" var egentligen ORIGINALT tänkt att beskriva animering, men det använde ett visst antal bilder per sekund innan det blev en term bara för animationer i allmänhet. Anime MÅSTE inte vara strikt japanska, men vissa regler måste följas för detta (detsamma gäller "manga", serietidningsversionen av anime).

Om en anime görs i Japan (speciellt om originalspråket för skapande är japanska) är det gratis att kallas anime. Samma sak gäller manga. Men om den har samma eller liknande stil som anime eller manga men görs UTANFÖR Japan (för ett bra exempel, se den koreansk-tillverkade "March Story" -serien) kan två åtgärder vidtas; kallar det antingen en "tecknad film" eller "grafisk roman" beroende på mediet, för att differentiera den; ELLER, du kan kalla det anime eller manga, om landet eller ursprunget / huvudutgåvan är SPECIFICERAD (så March Story skulle vara koreansk manga och Avatar skulle vara amerikansk anime). Detta innebär att det ser ut som anime, kanske till och med har liknande teman eller stereotyper som anime eller manga, men att det INTE är på grund av ursprungslandet. Detta lugnar alla och är vettigt.

1
  • Titta på manga '' Kurokami '' det är en koreansk tillverkad manga som den till och med publicerades i Japan och fick en anime-anpassning