Anonim

Kyoto Animation: A Silent Voice | Bonsai Pop

Dessa tankar håller mig vaken på natten:

Efter att Misato har skjutits i ryggen medan hon hjälper Shinji att komma till enhet 01 - hissen stängs, faller hon över, pratar med sig själv / den avlidne Kaji, Rei / Lilith / Adam dyker upp ovanför Misato och sedan uppstår en explosion. Men om ramen pausas i rätt ögonblick - du kan se att hennes kropp är i två separata bitar - men senare skjuts det med hennes jacka i en pöl av LCL. Video för referens: https://youtu.be/63UIBoIF3mY?t=6m30s

Jag är förvirrad för att en av SEELE-killarna verkade mycket beslutsamma att förbli vid liv tills instrumentalitet inträffade- Han gliser glatt precis innan han löser sig upp i LCL- och i pölen i sin LCL, hans kläder och hur det ser ut att vara många medicinska apparater hålla honom vid liv i ålderdomen kvar. Från det jag förstår - bara under instrumentaliteten levande saker löstes upp i LCL (Så SEELE-killen hade alla medicinska apparater, Kaji upplöstes inte, etc). Så jag undrar varför Misato löstes upp i LCL eftersom det ser ut som explosionen dödade henne. Jag antar att det är möjligt att hennes jacka bara är i en slumpmässig pöl av LCL och att hon inte lösts upp faktiskt - och hennes kropp kan vara utanför skärmen.

Så långt Asuka går - i slutet, materialiseras henne och Shinji från LCL som de vill. Men hon dödades av massproduktionens eva-enheter. Jag antar att hon inte heller löstes upp i LCL men då varför återupptogs Asuka om hon inte var en del av instrumentaliteten?

Jag inser att regissören, Hideaki Anno, säger att det inte finns några "rätta svar" på filmen men jag undrar om det finns några förtydliganden på dessa frågor. Och snälla korrigera mig om jag är fel på något av ovanstående eftersom jag är säker på att jag har några missförstånd :)

EDIT: Definierade mina frågor i djärv och videoreferens har lagts till

2
  • Jag kommer inte ihåg många detaljer men mitt intryck var att varje människokroppsdel ​​löstes upp i LCL, vare sig död eller levande, avskuren eller hel.
  • @Hakase Jag tror att du kan ha rätt eftersom all NERV-personal / personal löstes upp även efter att ha eliminerats av den japanska militären

Här är en kniv på min fråga för att försöka städa upp min egen röra:

Hakases kommentar är korrekt eftersom en scen visas att all NERV-person som dödades av Japans militär upplöstes under instrumentaliteten.

Så svaren är:

Misato löstes upp i LCL eftersom alla människor - döda eller levande, löstes upp i LCL under instrumentalitet.

Asuka upplöstes också i LCL - så alla människor som någonsin funnits kunde återupptas efter att Shinji avvisade instrumentalitet.

För att klargöra detta:

Jag är förvirrad för att en av SEELE-killarna verkade mycket beslutsamma att förbli vid liv tills instrumentalitet inträffade

Jag har inte så mycket grund för följande men jag tror att SEELE-killen ville hålla sig vid liv för att se till att Human Instrumentality Project skulle hända och se det faktiskt inträffa efter alla deras ansträngningar - eftersom det var organisationens slutmål. Så det var ett missförstånd att tro att människor måste leva för att vara en del av instrumentaliteten.

Min förståelse är att alla vid Instrumentalitetens tid blir ett (dvs. LCL-havet) inklusive döda människor så länge deras själ fortfarande finns kvar, men jag vet inte om detta uttryckligen nämndes eller inte. Hur som helst, min tolkning är att Asuka är för stolt för att förbli "förenad" med alla, bekräftade hennes individualitet och därmed reinkarnerar sin egen kropp i slutet.

Det här var för långt för en kommentar så jag lägger bara till det som ett svar, men du har ganska mycket redan svarat på frågan själv.

Detta kan också vara intressant för dig: https://forum.evageeks.org/thread/18930/Transition-guides/

"Övergången styr" en förkortning för fantom Rei som dyker upp när kroppar vänds till Tang. De verkar också olika för olika människor (Maya See's Ritsuko, Fuyu ser Yui), möjligen för att samla sina själar för att ta till den glödande röda bollen av virvlande röda prickar (t.ex. själar). Allt detta predikerar från Anti-AT-Field-händelsen, och en godbit från vad Kaworu säger under den superförvirrande monologen i slutet av avsnitt 24, AT-fältet är lätt för själen. Om AT-fältet är den fysiska kroppen frigör själen (den lilla röda pricken) genom att släppa fältet.

Baserat på det antas det bara att alla runt instrumentalitetens tid fördes med på resan, levande eller döda. Då är det en fråga om deltagarna i instrumentaliteten faktiskt interagerade med varandra (vilket verkar vara poängen med allt), då ser vi Asuka, Misato, Shinji och Kaji (scenen med Misato från End of Evangelion, möjligen bara en tidigare erfarenhet, och under avsnitt 26, en aktiv berättare). Att vara en del av mixen kan innebära att folket som går med i Instrumentality kan gå tillbaka så många månader sedan Kaji sköts månader innan Instrumentality började.